KPSS 2021/1 Tercih Tarihleri Belli Oldu Mu? KPSS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM, KPSS sınavıyla ilgili önemli tarihleri paylaştı. Memur olmak isteyen adayların merakla beklediği ÖSYM KPSS tercih tarihleri duyuruldu. ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre; KPSS 2021/1 tercihleri 1-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. KPSS 2021/2 tercihleri ise 22-29 Aralık tarihleri arasında alınacak. İşte ÖSYM’nin paylaştığı KPSS tercih tarihleri…

KPSS 2021 Tercih Tarihleri

Kamuda personel olarak atanmayı bekleyen adaylar bu yılın ÖSYM takvimine göre KPSS-2021/1 tercihlerini 1-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Tercih sonuçlarına göre 'Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme' atamaları ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

KPSS-2021/2 merkezi yerleştirmeleri için 22-29 Aralık'ta tercih yapabilecek. Kamu kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kamu e-Uygulama sistemi üzerinden bildirebilecek. Aday tercihleri de ÖSYM tarafından 1-8 Temmuz ve 22-29 Aralık tarihleri arasında alınacak.

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Tercih işlemlerinin detayları KPSS-2021/1 tercih kılavuzunda yer alacak. Ancak geçen yılın tercihleri şöyle yapılmıştı;

Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacak bir tercih listesi oluşturabilirsiniz ancak, üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır.

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı