Köylüler Yan Yana Toprağa Verildi: 13 Cenaze 60 Kilo...

Diyarbakır’daki patlamada yaşamını yitiren ve toplanan parçalardan ancak DNA testi ile kimliklerine ulaşılan 13 köylünün cenazesi Tanışık Köyü'nde toprağa verildi. Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi’ne bağlı Dürümlü Küme Evleri’nde PKK’lıların bomba yüklü kamyonu patlatmasıyla yaşamını yitiren 13 kişiye ait doku parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda DNA eşleştirmesi yapılmasının ardından Diyarbakır’a gönderildi.

Tanışıklılar bugün Dicle Üniversitesi Hastanesi Morgu’ndan aldıkları cenazeleri defnetmek üzere köye getirdi

Patlamanın ardından, yakınları, 13 kişi için, 'kendilerinden haber alamıyoruz' demişti.

Öldükleri dün kesinleşen 13 köylü ancak DNA testleri sonucunda tespit edilebildi...

Cenazeler, kılınan namazın ardından Tanışık Köyü Mezarlığı’na defnedildi

Patlamada hayatını kaybeden köylüler; Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Muhammet Yakar, Temur Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman ve Emrullah Yeşil'in cenazeleri köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi ise 13 Mayıs'ta toprağa verilmişti.

Törene İçişleri Bakanı Ala, Kalkınma Bakanı Yılmaz da katıldı

Törene, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da katıldı.

AA, DHA ve AJT

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fragmanında Doğa'nın Odasında Asılı Duran Siyasi Parti Afişi İzleyicinin Dikkatinden Kaçmadı!
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
17.05.2016

Hani uluderede 30kusur kacakci(yada terorist) icin kıclarini yirtanlar. Bu vatandaslarda kurttu ama pkkya karsi durduklari icin katledildi. Tabi pkk sizi sessiz olun diye uyarmistir tabi. Allah rahmet eylesin.

bu köylülerin şehit sayılması lazım, teröristlere kafa tutmak köylerine sokmamak o bölgede kolay kolay cesaret edemez kimse, tüm türkiyenin hakkı helal olsun size

17.05.2016

Kürtçülük yapan pkk kürtleri katletmiş. Nasıl bir patlamaysa düşünün. Pkk gibi bir terör örgütünün veya yasal bir siyasi partinin amacı sadece ve sadece iktidardır. Kimsenin ölmesi, yaşaması umurlarında değil. O yüzden hiçbir davaya bağlanmamak en akıllıca şey olur. Bunu anlamıyor insanlar hala...

TÜM YORUMLARI OKU (9)