Kovid-19 Yarasalarla Bağlantılı mı? Yarasalarda İnsan Sağlığı İçin Risk Oluşturacak 3 Yeni Koronavirüs Bulundu

Bilim insanlarının yeni araştırması, Laos yarasalarında insan sağlığı için risk oluşturabilecek türden 3 yeni koronavirüsün keşfine işaret ediyor. Keşfin, Kovid-19'un yarasalarla bağlantılı olduğu yönündeki teoriyi güçlendirdiği belirtiliyor.

Institut Pasteur du Laos ve Laos Ulusal Üniversitesi'nden bilim adamları, bulgularının çarşamba günü Nature dergisinde yayınladıkları çalışmada, Kovid-19 hastalığına neden olan Sars-CoV-2 vürsünün kaynağının yarasalar olduğu teorisini güçlendirecek keşifler yaptı.

Makaleye göre, yarasalarda bulunan BANAL-103, BANAL-236 ve BANAL-52 adlı 3 koronavirüs, özellikle virüsün hücreye bağlanmasını sağlayan spike proteininde, pandemiye neden olan Sars-CoV-2 ile benzer genomik özellikler bulunduruyor.

Sputnik'teki habere göre Kristalografi ve moleküler dinamiklerin hesaplamalı simülasyonları dahil olmak üzere çeşitli teknikleri kullanan bilim insanları, bu 3 virüsün insan hücrelerine Sars-CoV-2 ile aynı reseptör yoluyla girebildiğini keşfetti.

Institut Pasteur'deki Patojen Keşfi Laboratuvarı'nın başkanı Marc Eloit, yeni keşfin Sars-CoV-2'nin insanlara yarasalardan geçtiği tezini desteklediğini belirtti.

Eloit, ayrıca çalışmanın, keşfedilen yeni virüslerin 'insan sağlığı için bir risk oluşturabileceğini' kaydettiğini de sözlerine ekledi.

İlginizi çekebilir:

İklim Krizi Araştırması: Göçler Şehir Nüfuslarında Ciddi Artışlara Yol Açabilir!
Bir Uzay Yolculuğu Kaç Para? Virgin Galactic 90 Dakikalık Yolculuğun Biletlerini Satışa Sundu!
Ekonomistler: Yoksulluğu Ortadan Kaldırmak İçin Ay'ı Özelleştirelim!

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
17.02.2022

yarasa garip bagisiklik sisteminin sonucu olarak cok fazla sayida virus tasir, temasi cok tehlikeli bir hayvandir. bunun nedeni yarasanin hizli metabolizmasinin sonucu olan yuksek vucud sicakligi. diger memeliler enfekte oldugunda vucud sicakligini yukseltir, sisme yapar, yarasa vucud sicakligi yuksek oldugu icin boyle bir savunma uygulayamaz, bunun yerine interferon ve diger savunma katmanlariyla kendilerini korurlar. bunun sonucunda yarasa virusden dolayi olmez ama virusude vucudundan tamamen atamaz, mukemmel tasiyici durumuna gelir. bu yuzden kuduzdan korona viruslere her cesit hastaligi tasiyabilmektedir, ebola virusununde muhtemel rezervuaridir.

17.02.2022

Artık lütfen YEMESİNLER 🤦‍♀️

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ