Kovid-19 Test Ücreti Ne Kadar, Kaç TL? Koronavirüs PCR Testi Nerede ve Nasıl Yapılır?

Artan koronavirüs vaka sayıları ile birlikte Kovid-19 test ücretinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı valiliklere yazı göndererek koronavirüs'ü saptamak için yapılan PCR (sürüntü) test fiyatlarını da belirledi. Peki, koronavirüs testi ne kadar? Koronavirüs testi nerede ve nasıl yapılır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Koronavirüs PCR Testi Ne Kadar, Kaç TL?

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; 'Kamu sağlık hizmetleri fiyat tarifesinde Covid-19 koronavirüs hastalığı pandemisi kapsamında kişilerin talepleri üzerine yapılacak olan Covid-19 RT- PCR testleri için, katma değer vergisi (KDV) ve S908116 kodlu Covid-19 (SARS-CoV-2) izolasyonu işlem bedeli dahil olmak üzere S908115 kodlu Covid-19 (SARS-CoV-2) Reverse Transkriptaz PCR test bedelini 250 Türk lirası olarak belirlendi' denildi.

Koronavirüs Testi Nerede ve Nasıl Yapılır?

PCR testi koronavirüs sürecinde, vücuttaki virüsün kimliğini göstermek için yapılan bir testtir. Koronavirüs PCR testleri Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği devlet veya özel hastanelerde yapılabilmektedir.

Farklı hastalıklar için de kullanılan PCR, vücuttaki çok az sayıdaki mikrobu bile tespit edebilmektedir. PCR testine moleküler tanı testi de deniliyor. Test, vücutta virüsün varlığını, ayrıca vücudun enfeksiyona yanıt olarak ürettiği antikorları belirler.

Test için öncelikle hastanın burnundan ve boğazından özel çubuklarla sürüntü yöntemi ile örnek alınır. Alınan sürüntü örnekleri virüs taşıma ortamı olarak da bilinen özel sıvılar içerisinde testin yapılacağı yetkili laboratuvara ulaştırılır. Örnekler PCR yöntemiyle incelenir ve sonuç raporu oluşturulur. 

Antikor testi kişinin daha önce enfeksiyonu geçirip geçirmediğini ve virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanılmadığını tanımlamaya yöneliktir.

Yani kişinin test yapıldığı anda hasta olup olmadığına dair bilgi vermez. PCR testi de virüsün genetik bilgisini, corona virüsün ya da farklı bir virüsün hastayı enfekte edip etmediğinin sonucunu verir.

Sağlık Bakanlığı resmi internet sayfasında covid-19 testinin yapıldığı devlet ve özel hastaneleri listeledi.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak il il koronavirüs testini yaptırabileceğiniz hastaneleri öğrenebileceksiniz.

Koronavirüs PCR Testi Yapan hastaneler İçin Tıklayın

Aşağıdaki Haber De İlginizi Çekebilir

PCR Testinde Yüksek Ücret Tartışması: Bakan Koca Yalanladı, Fatih Altaylı 'Ekstremi Gösterebilirim' Dedi

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Benfica'da Şov Yapıyorlar: Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü Portekiz Ekibini Sırtlıyor
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu