Kriz Almanya'ya Sıçradı: 'Gerekirse Korumaları Gözaltına Alırız'

Mayıs ayındaki ABD ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ile protestocular arasında yaşanan arbede sebebiyle Almanya polisi uyarıda bulanarak benzer bir durumun ülkede yaşanması halinde her türlü tedbirin alınacağını, gerekirse korumalara 'gözaltı' uygulanacağını açıkladı. 

Olay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sonrası gittiği Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın resmi konutu önünde gerçekleşmişti.

O anlar kameralara böyle yansımıştı 👇

Washington polisi 12 koruma hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıklamıştı.

Kriz Yaratacak Gelişme: ABD'den Erdoğan'ın Korumalarına Tutuklama Kararı

Gelişmelerin ardından Erdoğan açıklama yapmış ve ABD yargısını eleştirmişti.

'Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?'

Koruma krizi Avrupa'ya sıçradı... Hamburg polis müdürü kavga durumunda Erdoğan'ın korumalarına karşı her türlü önlemi alacağız açıklaması yaptı.

G-20 zirvesi, ülkede ilk kez 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’da yapılacak. Fakat ABD'de yaşanan olaylardan dolayı koruma krizi henüz aşılmış değil. 

Hamburg Polis Müdürü Ralf Martin Meyer, ABD’de haklarında tutuklama kararı çıkarılan korumaların ülkede kavgaya karışmaları ve göstericilere müdahale etmeleri durumunda gözaltı dahil tüm önlemleri alacaklarını söyledi.

DHA’nın aktardığına göre Bild gazetesine konuşan Meyer, korumaların ABD’deki gibi kavgaya karışmalarına izin vermeyeceklerini yineledi.

Almanya Dışişleri Sözcüsü: 'Korumaların gelmeyeceğini varsayıyoruz'

Sputnik'te yer alan habere göre; Basın toplantısında konuşan Schaefer 'Washington'da yaşananlara dahil olan kişilerin Türkiye Cumhurbaşkanı'na Hamburg'da eşlik etmeyeceğini varsayıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR

pardon ama pkk sempatizanı olanlara yapılanlar yanlış değildir bence. korumalar iyi yapmış.

28.06.2017

Az bile..

27.06.2017

oncedende protestolar olmuyordu sanki. simdi ne degisti. gozgore gore arab diktatorluklerine, tek adam rejimine donurusyoruz, disardaki bakista dolayisiyla bu yonde oluyor. gerginlik iktidarin isine yariyor suphesiz. disarda dusman gostererek icerden milliyetci destek topluyorlar ama ne pahasina. ulkenin demokratik imajini ayaklar altina alma pahasina. sonucu dunyada her alanda yanlizlasma her is alaninda turizmde ticarette yatirimci bulmada her alanda isinin zorlasmasi pahasina.

28.06.2017

Gençler mesele akp, Erdoğan şu bu değil. Mesele Türkiye. İçinde yaşadığınız ülkeyi küçük düşürme çabası bunlar. Hadi onlar bunu yapıyor anlarım bir nebze de. Siz niye yapıyorsunuz ? Asıl size hayret ediyorum. Üzülüyorum .

28.06.2017

Bravo!

TÜM YORUMLARI OKU (91)