Koruma Kararına Rağmen Korunmayan Kadının "Ölünce Gelirsiniz" Dediği Savcı Ölümünden Sonra Olay Yerine Geldi!

Bahsettiğimiz kadın Güler Karslı. Evrensel'in haberine göre, 30 yıl boyunca eşinden şiddet gören Güler Hanım, boşanma aşamasında olduğu eşinin tehditlerinden dolayı korunma kararı aldırdı ancak etkin bir önlem alınmadığı için eski kocası tarafından kızı ve torununun gözleri önünde canice öldürüldü! 

İşin en acı yanıysa kızının iddiasına göre, etkin bir önlem alınmadığı için öldürülen ve ölümünden önce defalarca kez etkili bir korunma talebinde bulunan Güler Hanım; kendisine 'yapacak bir şey olmadığını' söyleyen savcıya, 'Ben ölünce gelirsiniz Savcı Bey' demiş ve gerçekten de öyle olmuş!

Eşinden 30 yıl boyunca şiddet gören Güler Karslı, 30 yıl boyunca bu şiddete direndi. Sonunda eşine boşanma davası açan Karslı, boşanma davası sonucunda eşinin ölüm tehditlerine ve hakaretlerine maruz kaldı.

Sayısız tehdit mektubu alan Karslı, kızı Elif'le birlikte korunma kararı aldırmaya gitti, ikinci kez gidişinde ancak kararı çıkarttırabildi. Ama bu karar da eski eşini durdurmaya yetmedi.

Evrensel'e konuşan Elif, her şeyi bir bir anlattı. Kızının iddiasına göre, korunma kararına rağmen tehditler devam edince tekrar savcılığa giden anne-kız, “Koruma kararı yetmiyor tehditleri devam ediyor, tutuklamıyorsunuz bari elektronik kelepçe takın, bu adam daha önce de birini öldürmeye teşebbüsten içeride yattı” sözleriyle durumlarını savcıya anlattı.

Yine iddialara göre Savcı, "yapacak bir şey olmadığını" söyleyince Güler Karslı; ‘Ben ölünce gelirsiniz Savcı Bey’ sözleriyle çaresizliğini dile getirdi.

"Balkon camında demir olmadığı için korktuklarından ve belediyeye gittiklerinden" bahseden Elif, belediyenin de kendilerine ne gıda kartı için ne de demir için yardım etmediğini söyledi.

Ve tabii ölüm göz göre göre geldi! 30 Mayıs'ta elinde silahla balkondan içeri giren Turan Karslı, 2 yaşındaki torununun gözleri önünde eski eşi Güler Hanım'ı öldürüp, kızı Elif'i yaraladı. Elif sağlığına kavuşurken, Güler Hanım hayatını kaybetti.

İşin en acısı da etkin bir önlem alınmadığı için öldürülen Güler Hanım'ın olay yeri incelemesine, "Ölünce gelirsiniz" dediği savcı geldi! Kızı Elif'in iddiası bu yönde...

Yeterli önlemin alınmamasının ardından gerçekleşen bu cinayete sosyal medyadan da tepkiler gecikmedi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Katiller göz göre göre 'geliyorum!' derken nasıl, neden koruyamıyoruz kadınlarımızı! 

Herkesin ama herkesin şapkasını önüne koyup artık bir düşünmesi gerekmiyor mu? 

İlginizi çekebilir:

Hiçbirimiz Güvende Değiliz: 2020'de Erkek Şiddeti Yüzünden Kadınlar Nerede, Neden ve Nasıl Katledildi?
Yeter Artık Usandık! Son İki Yılda 29 Kadın 'Yüksekten Düşerek' Katledildi, Hepsinin Arkasında 1 Erkek Vardı!
Yeter Artık! Kadın Cinayetlerinin Her Geçen Gün Artıyor Oluşu Hepimizi Büyük Bir Kaygı ve Endişeye Sürüklüyor!

Popüler İçerikler

Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
İstanbul Yerine "Konstantinopolis" Yazdılar! Galatasaray'ın Rakibi PAOK'tan Skandal Paylaşım
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
YORUMLAR
18.07.2022

Çaresizlik içinde ölümünü beklemeye mi, korunmamaya mı , kızının gözleri önünde annesinin ölümünü görmeye mi , bunu babasının yapmasına mı... hangi birine üzüleceğimi şaşırdı bünyem 😔

18.07.2022

İnsanın aklı almıyor ...

18.07.2022

Yok bu savcıların, yargıçların vs hiç anaları, kızları yok. Bunlar erkek erkeğe takılmaya o kadar alışmışlar ki kadını insan olarak bile göremiyorlar.

19.07.2022

o zaman daha da vahim :(

18.07.2022

Reis'in "adamları" kadınları gerçekten "insan" yerine koymuyorlar... ..... Yazık..... çok yazık.... .... 🤪😡😠👻

TÜM YORUMLARI OKU (24)