''Korsan Taksiciliğin Dijital Hali'' Eleştirisiyle Gündem Olan Martı Tag'e Tepkiler

Son dönemde sosyal medyada sıkça karşılaşılan Martı Tag reklamları, dijital çağın getirdiği yeniliklerin yanı sıra çeşitli tartışmalara da yol açıyor. Paylaşımlı yolculuk hizmetleri sunan Martı Tag, geçtiğimiz günlerde Sözcü yazarı Nedim Türkmen’in eleştirilerine hedef olmuştu. Türkmen, Martı Tag’in vergi ödeyeceği yönündeki açıklamalarının gerisindeki gerçekleri sorgulayan bir köşe yazısı yazmıştı. Son olarak Twitter'da kullanıcılar, şirketin uygulamalarına yönelik tepkilerini dile getirdi.

Sözcü yazarı Nedim Türkmen, ''Paylaşımlı yolculuk mu korsan taksicilik mi?'' başlıklı yazısında, Martı Tag’in uygulamalarının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından henüz düzenlenmediğini ve bu yüzden "korsan taksiciliğin dijital hali" olarak kabul edilip cezalara tabi olabileceğini vurguladı.

Ayrıca, Ağustos ayında Martı Tag’in, "Maliye yolumuzu açtı, 1 yılda 1 milyar TL vergi ödeyeceğiz" şeklindeki açıklamasını da '' "Türkiye'de ilk kez vergi ödeyeceği için sevinen bir mükellef grubu ortaya çıktı" sözleriyle eleştirdi.

Detaylara bu içeriğimizde yer vermiştik👇

Martı Tag Vergi Ödeyeceğini Açıklamıştı Peki 'Lisans Zorunluluğu'? Paylaşımlı Yolculuk Türkiye'de Yasal mı?

Paylaşımlı yolculuk hizmetlerinin yasal olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşanırken, Martı Tag’in uygulamaları ve reklamları sosyal medyada da tartışmalara ve tepkilere yol açıyor.

İşte Twitter'dan gelen tepkiler:

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlginizi Çekebilir:

Yapılan Zammı Beğenmeyen Çalışan Tazminatsız Çıkarıldı, Anayasa Mahkemesi Tazminata Hükmetti
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Bilal Erdoğan, 'EYT Konusunda Propaganda Yapanlar Gençleri Kandırdı' Dedi

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
16.09.2024

Resmen sözcü tv, onedio ve taksiciler odası el ele vermiş martı karşıtı kampanya yürütüyorlar. Bu ülkenin bu karaktersiz işleri beni çok üzüyor..

16.09.2024

Ülke de herşey korsan zaten diplomalar bile taksisine mi tutuldunuz en azından hangi araca bindiğiniz sizi kimin alsığı nereden alıp neteue götürdüğü hamgi yolu kullandığı digital olarak kaydediliyor. Ne kadar üzücü değil mi yasal olan taşımadan çok daha güvenli ve organize olması korsanın :)

16.09.2024

Benzer etkinlikleri Martı (scooter) için de yapıyor. Abuk sabuk birilerini sahneye çıkarıyor, yalan ödüllerle kullanıcıları alana çekmeye çalışıyor. Sonra da olayı her zamanki gibi ticari ve siyasi çıkarlarına getiriyor, bedavadan figüran gibi kullanıyor insanları. Taksiciler Odası başkanının laciverdi. İkisni de görmekten bıktı insanlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ