Korsan Cihazlara Büyük Engel: Artık Xbox Konsollarında Üçüncü Taraf Oyun Kumandaları Kullanılamayacak!

Microsoft, yakın zamanda Xbox konsollarında başta oyun kolları olmak üzere üçüncü taraf cihazların kullanılamayacağını duyurdu.

Detaylar 👇

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, pek çok oyunseveri yakından ilgilendiren bir karar aldı.

Ünlü şirket, lisansı olmayan üçüncü taraf oyun aksesuarlarının bundan böyle Xbox konsollarında kullanılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

12 Kasım 2023 tarihinden itibaren söz konusu kararın uygulanacağını bildiren firma, şimdiden birçok kişiye uyarı mesajları iletmeye başladı.

Kullanıcılara gönderilen mesajlarda üçüncü taraf aksesuarların çeşitli teknik sorunlara yol açtığı dikkat çekilirken, Xbox tarafından onaylanan cihazların bulunduğu bir liste de yer alıyor.

Microsoft tarafından gönderilen uyarıda, 'bağlanan bir cihaz yetkilendirilmemiş' ifadesi bulunurken, başlığın altında yer alan 0x82d60002 kodlu hata metninde ise 'Yetkilendirilmemiş aksesuarlar kullanmak oyun deneyiminize zarar verir. Bu nedenle, yetkisiz aksesuarlar 12 Kasım 2023'ten itibaren engellenecek.' cümleleri yer alıyor.

Öte yandan bazı oyuncular, uyarı mesajlarının ardından kontrol cihazlarının çalışmayı durdurduğunu iddia ediyor. Sorunun özellikle Xbox oyun kumandalarının uygun fiyatlı kopyalarında yaşandığı dile getiriliyor.

Ek olarak, bazı tanınmış oyun aksesuarı üreticilerinin de söz konusu kararın ardından çeşitli problemler yaşadığı görülüyor.

Örneğin, geliştirdiği oyun kolları ve ekipmanları ile ünlü Brook Gaming, yakında uygulanacak karar ile ilgili resmi bir açıklama yaptı. Şirket, bazı ürünlerinin Xbox konsollarında düzgün çalışmadığını ve ve mevcut sorunu çözmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Birçok kişi, Microsoft'un Xbox için üretilecek yeni oyun kolları ve aksesuarlarında daha büyük satış rakamlarına ulaşmak adına böyle bir karar aldığını öne sürüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
31.10.2023

Sony en başından beri bunu engelliyordu playstation konsolunda. Açıkçası xbox'ta serbest olduğunu bilmiyordum.

31.10.2023

Ben de şimdi öğrendim.

Zaten uyumlu kulaklık vs bulmak çok zordu şaşırtmadı

31.10.2023

1300tl ye2 kol almıştım elimizde patlıycak.kol fiyatları uçtu gitti.xbox kollarının türkiyede tamir servisi yok.kol fiyatları uçtu gitti.zaten kolları dandik.gamepass olmasa çekilmez xbox

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ