Koronavirüsle Mücadele Yöntemi Olarak Yalan Yanlış Bilgiler Yayanlara Bir Çift Lafı Olan İnsanlar

Vaka sayıları günbegün artarken, Koronavirüsle mücadele için çeşitli hurafelerin ve bilgi kirliliğinin önüne ne yazık ki geçemiyoruz. Bu iddialardan birini ve doğruluğuyla ilgili detayları Teyit.org sayesinde sizin için bir araya getirdik.

Dünya çapında Koronavirüs vakaları artarken, hala kesin bir tedavi bulunabilmiş değil. Durum böyle olunca sosyal medyada da aslı astarı olmayan mücadele yöntemleri baş gösteriyor.

Bir kullanıcının attığı bu tweette Koronavirüsün akciğerlere inmeden önce boğaza takıldığını bu nedenle tuz ile gargara yapılması gerektiği söyleniyor.

twitter.com

Tweet yaklaşık 56 bin beğeni alıyor yani binlerce insana ulaşıyor...Başkaları da aynı önerileri kendi takipçileriyle paylaşmaya başlıyor.

Böyle zor bir dönemde ihtiyacımız olan son şey bilgi kirliliği iken, bu tarz hurafelerin ardı arkası kesilmediğini görüyoruz.

twitter.com

Teyit.org'un yaptığı araştırmalara göre bu iddia tamamen yanlış.

teyit.org

Teyit.org yaptığı haberde şu açıklamayı yapıyor: 

'İddia doğru değil. Koronavirüsün dört gün boğazda kaldığıyla ilgili bir bulgu bulunmuyor. Tavsiye edilen sirke, sıcak su ve tuzun da virüsün yol açtığı Covid-19 ile mücadelede etkili olduğuna dair hiçbir bilimsel çalışma yok.'

Dünya Sağlık Örgütü'nün, Koronavirüsün 4 gün boğazda kaldığını gösteren herhangi bir açıklaması yok.

Virüs her hastada farklı semptomlarla ortaya çıktığı gibi, hastalığın vücut ortaya çıkışı konusunda da net bir bulgu yok.

Sosyal medyada da bu yalan yanlış haberleri yayanlara söyleyecekleri bir çift lafı olan insanlar vardı:

twitter.com
twitter.com
twitter.com

Tabii dalga geçenler de oldu 😅

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Ne yazık ki durum böyle.

twitter.com

Popüler İçerikler

AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
18.03.2020

Amuda kalkarsanız aşağı düşüyor😂 yemin ederim daha mantıklı

17.03.2020

virüs deyince akıllarına sanırsam sinek ebatlarında tek bir adet topçuk geliyor. Bu bir bilince sahip ve özellikle hainlikler planlayan topçuğu da normal bir cismi yakalar gibi yakalayacaklarını ya da durduracaklarını filan sanıyorlar. "Bu bilgi gerçek hayatımızda ne işe yarayacak?" diye sorardık ya ben cevabımı aldım. Böyle yarak kürek şeyleri ciddiye almamaya yarıyormuş

17.03.2020

Tuz su sirke karbonat vs hepsi adlında tek bir şeye iyi geliyor: burundan genize akan, oradan akciğere inen ve bunun sonucu bronşiyel astım, faranjit yahut zatürre oluşmasına neden olan mukusun boğazda eritilmesi ve bu söylenen hastalıklara daha az sebebiyet vermesi. Corona virüsünü sümük sandı herhalde bu mallar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ