Koronavirüs'ün Son Durumunu Gerçek Zamanlı Olarak Takip Edebileceğiniz Uygulamalar ve Haritalar

1. Mapping - 2019-nCoV

Harita ABD'nin ilk araştırma üniversitesi olan Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yayınlandı. Üniversitesi tarafından paylaşılan link üzerinden ulaşabileceğiniz haritadan virüsün o an için hangi ülkelerde görüldüğünü takip edebiliyorsunuz.

Haritaya burandan ulaşabilirsiniz.

2. EpiRisk

EpiRisk risk oranını hesaplamak için oluşturulmuş bir uygulama. Link üzerindeki haritada ülkeler ve şehirler için havalimanları ve ulaşım bilgileri mevcut. Haritadan ülke ve şehir seçildiğinde varolan hasta sayısından yola çıkarak bulunduğu bölgedeki risk yüzdesini ve çevresindeki hangi ülkelerin risk altında olduğunu görebiliyorsunuz. 

Haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

3. International-Domestic spreading of 2019-nCoV-V4

Bu site ise Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yayınlanan harita ile havalimanları ve ulaşım bilgilerini birleştirerek hesaplanan risk oranı gösteriyor. 

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

4. Coronavirus.app

Coronavirus.app ile de virüsün yayılma durumunu gerçek zamanlı olarak takip edebiliyorsunuz. Coronavius.app bir masaüstü uygulaması olduğundan, uygulamayı indirdiğinizde haritaya kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca bildirimleri etkinleştirerek virüsle ilgili tüm gelişmeler için bildirim alabilirsiniz. Eğer mail adresinizi eklerseniz virüsün son durumu bir rapor şeklinde mail adresinize de gönderilebilir. 

Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz

5. Coronavirus - Live Map & Latest News

Coronavirus – Live Map & Latest News sadece android telefonlarda kullanılabilen bir uygulma. Uygulama ile salgının hangi ülkelerde görüldüğünü, toplam vaka sayısını, kaç kişinin hayatını kaybettiğini ve kaç kişinin virüsten tamamen kurtulduğunu görebilirsiniz. Uygulama ile ayrıca virüsle ilgili en son haberlere ve virüsten korunma tavsiyelerinin bulunduğu makalelere de ulaşabilirsiniz. 

İndirme linkine buradan ulaşabilirsiniz.

6. HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker

Apple için de bir uygulama mevcut. Bu uygulama da Johns Hopkins Üniversitesi'nin haritasını temel alıyor. Uygulama ile virüsün yayıldığı ülkelerin takibinin yanı sıra haritaya kendi durumunuzu da ekleyebiliyorsunuz. Haritada Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre virüs tespit edilen kişiler kırmızı, hayatını kaybeden kişiler ise siyah renk ile gösteriliyor. Siz de haritaya kendi durumunuzu eklediğinizde, eğer sağlıklıysanız koyu yeşil, belirtiler gösteriyorsanız sarı, vücudunuzda koronavirüs tespit edildiyse pembe renkte görülüyorsunuz. Bu şekilde kullanıcıların eklediği veriler ile Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan veriler birbirinden ayrılmış oluyor.

Uygulama linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Koronavirüs (Corona Virus) Testi Nasıl Yapılır? Nerelerde Yaptırılabilir? Covid-19 Tanı Kiti Nedir?
KKTC'de İlk Koronavirüs Vakası: 30 Kişilik Alman Turist Kafilesi Karantinaya Alındı
Ülke Çapında Seyahat Sınırlaması Getirildi: İtalya'da Koronavirüs Sebebiyle Ölenlerin Sayısı 463'e Yükseldi

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
10.03.2020

2'ye haber arakladığınız sitenin linkini koymuşsunuz.. düzeltip bu yorumu silin;)

11.03.2020

Mapping uygulamasinda turkiyedeki vakayi kayseri olarak gosteriyor

10.03.2020

Teşekkürler.

TÜM YORUMLARI OKU (5)