Koronavirüs Tehlikesi Yaklaşıyor: Sosyal Medyada #İranSınırlarıKapatılsın Çağrıları Yapılıyor

Türkiye'de henüz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edilmiş değil. Ancak komşu İran'daki durum nedeniyle vatandaşlar son derece tedirgin. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İran'dan giriş yapan 3 kişinin tedbir amacıyla karantinaya alınmasıyla birlikte birkaç gündür konuşulan İran'la Türkiye arasındaki geçişlerin durdurulması isteği daha yüksek tondan ifade ediliyor.

Şu ana kadar virüs nedeniyle en az 6 kişinin öldüğü İran ise salgın nedeniyle tam anlamıyla teyakkuza geçmiş durumda. Ülkedeki birçok eyalette eğitime ara verildi, sportif ve kültürel faaliyetler durduruldu. İran'la Türkiye arasındaki sınır kapıları ise hâlâ aktif durumda, Tahran'dan Türkiye'ye uçak seferleri de devam ediyor. Vatandaşlar yaklaşan tehlikeye karşı önlemlerin artırılması için sosyal medyada seslerini yükseltiyor.

İran'da şu ana kadar 6 kişinin koronavirüs nedeniyle öldüğü, 30'a yakın da vaka olduğu bildiriliyor

Ülkedeki tüm spor müsabakaları 10 güne kadar ertelendi, tüm sanatsal faaliyetler de iptal edildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tahran, Kum, Erdebil, Elburz, Merkezi, Gilan, Hemedan ve Kazvin eyaletlerinde eğitime ara verildiği açıklandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, giriş-çıkışların serbest olduğu sınır kapılarında gerekli önlemlerin alındığını açıkladı. Hastalık belirtisi gösteren kişilerin ülkeye alınmayacağını söyledi. 👇

Koronavirüs İran'da Yayılıyor: Peki Sınır Kapılarında Durum Ne?

Daha önce İran'a düzenlenen tüm uçak seferlerini askıya alan Irak ise, İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarını 3 gün süreyle kapattığını açıklamıştı.

📌 Sosyal medyada Türkiye'nin salgına karşı tutumu eleştirilirken daha fazla önlem çağrıları yapılıyor...

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
23.02.2020

Neymiş efendim hastalık belirtisi gösterenlerin girişine izin vereilmeyecekmiş.Ulan bu hastalığın kuluçka süresi 1-14 gün arasındaymış.3 gün önce virüsü kapmış ama halen belirtilerini göstermeyenleri nasıl ayırt edebileceksin.iş işten geçtikten sonra sınırları kapatsan da fayda etmeyecek.

23.02.2020

ülkemiz dünyada ki en sakin ülkelerden misssler gibi ülke. ne tsunamisi var devasa boyutlarda ne köpek bakıkları ne devasa depremler ne devasa yangınlar. herşey minimum boyutta ama biz ne 5 lik depremlerle baş edebiliyoruz ne virüse kapı kapatıyruz. heyelan bölgesi belli ona bile önceden tahmin edemiyoruz. millet 9 luk depremler ne vebalar ne hortumlar kasırgalarla uğraşıyor erezyonu çözemiyoruz daha 😂 bize bulaşsa bu virüs dünyanın en sorumsuz ülkesi olarak hakedeceğiz gibi

Pasif Kullanıcı
25.02.2020

Fazladan bikaç damla yağmur düşse ülkeyi su basıyo.

23.02.2020

Yetkililer iran sınırını kapatmak için ne bekliyor ? Corona Virüsü ülkeye girdiği takdirde öpüşme sevdamızdan dolayı hızla yayılacağını biliyoruz değil mi ?

TÜM YORUMLARI OKU (13)