Koronavirüs Tedavisinde Kullanılacak 22 İlacın Üretim Garantisini Veren Küba Sosyal Medyanın Gündeminde

Kübalı ilaç üreticileri, koronavirüs tedavisinde kullanılabilecek 22 ilacın üretilmesi konusunda dünya kamuoyuna garanti verdi. İlaçlar arasında, koronavirüsle mücadele konusunda etkili olduğu aktarılan 'Interferon Alpha 2B de bulunuyor.

Sputnik'tin aktardığı bilgiye göre, Küba'da ilaç üreticisi BioCubaFarma, daha önceki SARS ve MERS salgınlarında etkisini gösteren Interferon Alpha 2B dahil olmak üzere koronavirüsle savaşacak 22 ilacın üretimi konusunda garanti verdi.

'Birçok ülkeden talep alıyoruz...'

BioCubaFarma yöneticisi Eduardo Martinez Diaz, 'Şu anda birçok ülkeden talepler alıyoruz ve yeterli kapasitemiz olduğu için bunlara cevap verebiliyoruz' dedi. Diaz, ilaç talep eden ülkelere gerekli olandan fazlasını göndermediklerini belirtti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Çin'deki enfekte olan herkesi tedavi edecek ilacımız var.'

Küba Genetik Mühendislik ve Biyoteknoloji Merkezi'nden (CIGB) Genel Müdür Eulogio Pimentel Vazquez de, 'Envanterimizde, Çin'de enfekte olan herkesi tedavi edebilecek miktarda ilaç bulunuyor' ifadelerini kullandı.

Interferon Alpha 2B, 2002'deki SARS ve 2012'deki MERS salgınında da kullanılmış ve tedavide etkili olduğu görülmüştü. Bu ilaç, Küba teknolojisiyle ve Changchun Heber Biyolojik Teknoloji kurumuyla yapılan ortak çalışma sonucu Çin'in Jilin bölgesinde üretiliyor.

Küba'da, şimdiye kadar dört koronavirüs vak'ası tespit edildi.

Küba, haberin medyaya yansımasının ardından Twitter'da da gündem oldu. Bazı yorumları sizler için derledik 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
16.03.2020

Merhabalar Nacizane okuyun. Bundan 2 Yil önce yurtdisinda bir reklam ajansinda calisiyordum. Kübada Kanser hastalarina hizmet veren özel bir klinikten, bir grup doktor(aralarinda türk de vardi) daha cok insana ulasmak, tedavi icin insanlari Kübaya gelmelerini saglamak icin, bizim ajansla görüstüler. Fazla uzatmayayim, ajans adamlara olumsuz yanit verdi .(sebebi ni az cok tahmin edersiniz.) Sonuc olarak, son asamadaki kanser hastalarina bile cok basarili tedavi uyguluyorlar. biraz arastirin. Hatta Arif Sag in bu konuda bircok röportaji var. (kendiside Kübada tedavi görmüstü, iyilesti).

16.03.2020

Tedaviyi türkiye de gördü ancak orada müthiş bir gelişmişlik var tıpta. Ilaç kullanarak vücudun bağışıklığını koruyor ve kanser üretmesini kontrol ediyor. Gerçketen küba nın özgürce çalıştığı tek alan tıp.

16.03.2020

Bütün ülkeler harıl harıl ilaç üretimi, aşı üretimi, materyal üretimi yapıyor, biz öyle bakıyoruz boncuk boncuk. Diyanet işleri ile olmuyor işte anlayın bunu. Bilime, tıbba aktarmak lazım paraları.

16.03.2020

Üretecekleri aşıdan ne kadar para kazanacaklarının hesabını yapan ilaç firmalarını düşünürken biraz eğlendim

TÜM YORUMLARI OKU (71)