Euronews'in aktardığı habere göre, araştırma şirketi Ipsos'un her yıl açıkladığı Ulus Markaları Endeksi (Nation Brands Index - NBI) değerlendirmesinde bu yıl en büyük önceliğin koronavirüs salgının etkisiyle sağlık krizi yönetimi olduğu belirtildi.
Dünya genelinde 60 binden fazla kişiyle yapılan araştırmada katılımcılar için yaşadıkları ülkedeki sorunların başlıcaları sağlık krizleri, insan hayatı ve çevre oldu.
İpsos'tan yapılan açıklamada ülkelerin pandemiye karşı farklı yaklaşımlar izlediği, bazılarının turizm politikalarında, bazılarının da kültürel ve geleneksel aktivitelerde düzenlemelere gittiği vurgulandı.
Raporda ilk 10 sırayı koronavirüsle mücadelede diğer ülkelere göre daha başarılı olan ülkelerin aldığı belirtildi.
Buna göre ilk 10 sırayı sırasıyla Almanya, Kanada, İsviçre, Yeni Zelanda, Avustralya, Norveç, İsveç, Finlandiya, İzlanda ve Hollanda aldı.
Bu ülkeler aşılama hızları ve salgın noktalarını izole etme konusunda da yüksek puan aldılar. Sağlık krizi yönetimindeki başarıları bu ülkelerin genel NBI puanlarını da olumlu etkiledi.
2021 yılındaki araştırmanın sonuçlarının vatandaşların sağlık krizi yönetimlerine daha fazla önem vermeye başladığını göstermesi açısından önemli olduğu vurgulanan açıklamada bu konuda başarılı olan ülkeler diğer ülkelere de örnek teşkil ederek marka imajlarını da güçlendirme fırsatı elde ettikleri belirtildi.
Endeksin kurucusu Profesör Simon Anholt 'Bu bulgular, iyi yönetimlerin uluslararası imajı güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Bu da elbette daha fazla ticaret, turizm, yabancı yatırım ve içeriye beyin göçü olarak geri dönüş sağlıyor,' ifadelerini kullandı.
İsviçre’de yaşıyorum ve bu ülkeyi çok seviyorum ama salgın sürecini kesinlikle çok kötü yönettiler.
Son on ülke verilmiş ya... .... Biz kesin.... ... Sondan onbirinciyizdir... .... 🤪😡😠
Sürü bağışıklığını deneyip, çuvallayan, bu arada çok sayıda vatandaşını kaybeden İsveç "ilk 10"da öyle mi? Komik...