Koronavirüs Kısıtlamalarını İhlal Eden Norveç Başbakanı Hakkında Soruşturma

Norveç Başbakanı Erna Solberg hakkında, doğum günü kutlamasında koronavirüs kısıtlamasını iki kere ihlal ettiğinin tespit edilmesinin ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Norveç devlet televizyonu NRK, Solberg'in, Geilo Kayak Merkezi'nde yasak olmasına rağmen 13 kişiyle aynı masada oturarak bir restoranda parti verdiğine, daha sonra da kapalı başka bir ortamda 14 kişiyle partiyi devam ettirdiğine ilişkin görüntülerin ortaya çıktığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğünden Oyvind Aas, Başbakan Solberg'in, salgın kısıtlamalarını ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma başlattıklarını belirtti.

Norveç halkından özür dileyen Solberg'e sosyal medyadan tepki yağdı

NRK'ye açıklamada bulunan Solberg, Norveç halkından özür diledi. Solberg, 'Her gün Norveç halkına salgının kontrolü için kurallara uyulması için uyarılar yaparken, kendimin de kurallara uyması gerekirdi.' ifadesini kullandı.

Sosyal medyadan da Solberg'e tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, Norveçlilerin tatile çıkmaması yönünde uyarılar ve önlemler alınırken, Başbakan'ın kayak merkezine tatile gitmesini iki yüzlülük olarak değerlendirdi.

Norveç'te, Kovid-19 kısıtlamaları çerçevesinde, restoran ve barlarda 10 kişinin aynı masada oturması ve alkol satışı yasaklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Twitter'da 'Tedbir' Çağrısı Yapan Bakan Koca'ya 'Lebalep Kongre' Tepkisi
Biden'ın Uçağa Binerken 3 Kez Düşmesi Gündem Oldu
Gülen'in 'Manevi Oğlu' Enes Kanter ile Twitter CEO'su Jack Dorsey Bir Arada...

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
19.03.2021

habere bak buram buram demokrasi kokuyor

19.03.2021

Ya bu Norveç ne kadar ezik, ne kadar güçsüz bir devlet ya? Yapsaydı ya şöyle lebaleb dolu bir düğün salonu, bak bakalım bulaşacak mıydı?

19.03.2021

ah nordic buzlu kekim.

TÜM YORUMLARI OKU (6)