Bristol Üniversitesi'nden araştırmacılar, bu varsayım yerine sıcaklık, nem ve ultraviyole (UV) ışınlarını sıkı bir şekilde kontrol ederken, herhangi bir sayıda küçük, virüs içeren parçacıklar üretmelerine ve bunları beş saniye ile 20 dakika arasında herhangi bir yerde iki elektrik halkası arasında hafifçe havaya kaldırmalarına izin veren bir cihaz geliştirdiler.
Reid, 'Çalışmamız, geliştirdiğimiz cihaz sayesinde nefes verme işlemi sırasında aerosollere ne olduğunu gerçekten simüle edebilen ilk araştırmadır' dedi.
Öte yandan çalışma, viral partiküllerin akciğerlerin nispeten nemli ve karbondioksitten zengin koşullarını terk ederken hızla su kaybettiklerini ve kuruduklarını gösterdi. Araştırmacıların bildirdiğine göre, bu faktörler corona virüsün insan hücrelerini enfekte etme yeteneğini bozuyor.
bu havada asılı kalmıyordu hani, düşüyor yere diyorlardı
En baştan beri böyle bir hastalık yok diyorduk. İnsanları, toplumları kontrol etmek için yapılan bir operasyondu. Hani sigaradan her yıl 700 bin kişi ölüyor du. Bence koronayı geçin sigarayı yasaklayın tüm dünyada. Ama yemez tabiki...