Koronavirüs İçin Aşı Çalışmaları Sürüyor: 8 Kişi Üzerinde Denendi, Olumlu Sonuç Verdi

Koronovirüs salgınının önüne geçebilmek için aşı çalışmaları sürüyor. ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı üzerinde çalıştıkları aşının, ilk klinik deneylerde 'olumlu' sonuç verdiğini açıkladı.

Euronews'in haberine göre, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile yakından çalışan Massachusetts merkezli Moderna, Covid-19 aşısı konusunda umut vadeden bir açıklama yaptı.

Üzerinde çalışılan aşının 1. faz klinik deney aşamasının geçildiği belirtilen açıklamada, bu deneylerde aşının insan vücudunda, Covid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık üretmeyi başardığı ifade edildi.

Açıklamada, 1. faz klinik deneyin 8 kişi üzerinde yapıldığı belirtildi.

Aşı verilen kişilerin vücudunda, Covid-19'u atlatan kişilerin seviyesinde ya da daha üst seviyede antikor gözlendiği aktarıldı.

Temmuz sonuna kadar üçüncü aşamaya geçilmesi planlanıyor.

Aşının ciddi bir yan etkisinin de tespit edilmediği vurgulanan açıklamada, sadece 1 katılımcının vücudunda kızarıklık olduğu bunun da kısa sürede geçtiğine işaret edildi.

Açıklamada, aşı çalışmasının 2. fazının yakın zamanda başlatılacağı, temmuzda da 3. aşamanın başlamasının öngörüldüğü kaydedildi

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
18.05.2020

Daha bir kaç hafta önce bir çok hastalığın aşısı yok belki bununda olmaz tedavisini ilacını bulmak uzun ve zor diyorlardı biraz hızlı mı oldu ne altından bişeyler çıkmasın

19.05.2020

şu haberlerin aynısını aylardır okuyorum

19.05.2020

Boş bilgisiz haber yapmayın 1.faz molekül deneyi, 2.faz hayvan deneyi, 3.faz insan deneyi sonra onay süreci ki o da uzun oluyor sonra üretil dağıtım gelmesi yıllar. Başlık 8 kişide denendi, içerik Faz 1 🤨 Birisi sorsun haberi birine de yanıltmayın boş umut vermeyin kimseye. Buna sorumlu habercilik denir. Bu ise düpedüz sorumsuzluk!

TÜM YORUMLARI OKU (8)