Koronavirus Dünya'nın Turistik Merkezlerini Hayalet Şehirlere Dönüştürdü!

Şehir şehir, ülke ülke, Koronavirüs salgını hayatın normal akışını etkilemeye devam ediyor. Turistik merkezlerin virüsten önceki ve sonraki hallerini derledik...

Paris

Fransa'nın başkenti, 17 Mart'ta öğle saatlerinde sıkı bir denetime başladıktan sonra Arc de Triomphe çevresindeki trafik yok oldu.

Roma

İtalya'daki ölümler Çin'dekini aşmış durumda. Ülke, 9 Mart'ta Avrupa'da sokağa çıkma yasağına başlayan ilk ülke oldu. Roma'nın sıradan kalabalığından yoksun olan bomboş 'Piazza Fontana di Trevi' var.

Milan

İtalya'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin olumlu tarafı da var: önceden ölçülmüş olan yüksek hava kirliliğinin şu zamanlarda düşüşte olması. Milan'daki 'Piazza Duomo' kalabalıklardan arınmış duruyor.

Venedik

İnsanların yokluğunun en belirgin hissedildiği yer Venedik. On yıllardır aşırı turizmin ağırlığı altında çökmekte olan şehirde artık kuğular ve balıklar özgürce dolaşabiliyor.

Amsterdam

Dam Meydanı uzun tütün kuyruklarından sonra sakin görünüyor.

Barselona

İspanya'da 15 Mart'ta sokağa çıkma yasağı koyuldu. Yılda dokuz milyondan fazla turisti ağırlayan Casa Milà'dan sakin bir sahne.

Moskova

20 Mart itibariyle, Rusya'da 199 Koronavirüs enfeksiyonu vakası ve bir ölüm bildirildi. Hükûmet ülke çapında 'alarm' durumu ilan etti, büyük toplantıları yasakladı, okulları kapattı ve vatandaşları evden çalışmaya teşvik ediyor. Şehrin ünlü Kızıl Meydanı neredeyse terk edilmiş.

Hindistan

Hindistan'da şu ana kadar 425 vaka görülürken, 8 kişi hayatını kaybetti. Ay sonuna kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sidney

Avustralya da sınırlarını tüm yabancı ziyaretçilere kapattı ve kendi vatandaşlarının ülkeyi terk etmesini yasakladı. Sidney Limanı, Koronavirüsten önce nasıl göründüğüne kıyasla bir hayalet kasaba.

Disneyland

Kaliforniya Parkı 14 Mart'ta kapandı.  Normalde her gün 44.000 ziyaretçi bu kapılardan geçiyordu..

Çin

Çin'de artık yurt dışı kaynaklı olmayan vaka görülmüyor. Çin'in yasaktan çıkması ve turistlerin kitlesel olarak Pekin'deki Cennet Tapınağı gibi yerlere dönmesi biraz zaman alacak.

Newyork

New York'un Times Square bölgesi. Burası 'hiç uyumayan şehir' unvanını kaybetmiş görünüyor.

Las Vegas

17 Mart'ta Nevada valisi Steve Sisolak, devletin 50 Koronavirüs vakası kaydetmesi üzerine tüm casinoları kapattı. Vegas, normal manzaraya kıyasla karanlık ve sakin.

İstanbul

Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 1872 olurken, Koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 44'ye yükseldi. Kalabalıktan yürünemeyen meydanlar şuan bomboş.

Koronovirüs aslında doğaya verdiğimiz zararları da gün yüzüne çıkarmış oldu.

Yakın zamanda tüm Dünya'da sağlıklı günlere dönmeyi umut ediyoruz.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlara yazın!

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
YORUMLAR
26.03.2020

hindistan 1.4 milyarı eve soktu bizimkiler dede kovalıyor

26.03.2020

Lan dünya çapındaki hayalet şehirlerde bile amına kodumunun çekikleri kadraja girmiş. Sikecem hee yüzsüz pezevenkler

Bu Dünya'nın asıl hastalığı bizleriz...

TÜM YORUMLARI OKU (6)