Koronavirüs Salgınında Son 24 Saat: Dünya Genelinde Vaka Sayısı 750 Bini Geçti

Salgın ülkemizde ve tüm dünyada etkisi sürdürüyor. Umreden dönenlerin karantina süresi bazı vakaların görülmesi üzerine 1 hafta daha uzatıldı. Almanya’da vaka sayısı 62 bini geçerken İspanya'da 85 bin 195'e ulaştı. İspanya böylece vaka sayısında Çin'i geride bırakmış oldu. İçişleri Bakanlığı 18 ilde 39 yerleşim yerinin karantinaya alındığını açıkladı.

Koronavirüs salgını ile ilgili bugün Türkiye ve dünyadan öne çıkan gelişmeleri aktarıyoruz...

Dünya genelinde, koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 750 bini aştı

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 752 bin 189'a ulaştı.

Virüsün en fazla görüldüğü ülke, 145 bin 369 vakayla ABD olurken, onu 101 bin 739 vakayla İtalya takip ediyor.

2 milyon 111 bin haneye 1.000 TL’lik destek ödemeleri 1 Nisan’da başlayacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 111 bin haneye 1000 TL’lik destek kapsamında ilk ödemelerin 1 Nisan’da başlayacağını duyurdu.

NTV kanalına açıklama yapan Bakan Selçuk şöyle konuştu:

2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah.''2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah.'

İçişleri Bakanlığı: 18 ildeki 39 yerleşim yerinde karantina uygulanıyor

İçişleri Bakanlığından, 18 ildeki 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezrada olmak üzere 39 yerleşim yerinde karantina uygulandığı bildirildi.

Tokyo Olimpiyatları 2021'de düzenlenecek

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenleneceğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karantinaya alındı

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, Netanyahu’ya yakın çalışan danışmanlarından birinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, Netanyahu da kendini karantinaya almaya karar verdi.

Sadece Netanyahu değil, yakın çalışan diğer tüm diğer danışmanlar da karantinaya alınıyor.

Bavyera kısmi sokağa çıkma yasağının süresini uzattı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde koronavirüs nedeniyle getirilen kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasının 19 Nisan’a kadar uzatıldığı açıklandı. Eyalet Başbakanı Markus Söder, alınan önlemlerin daha yeni yeni etkisini gösterdiğini belirterek, enfekte eğrisinde az da olsa iyileşme gözlendiğini söyledi. Söder, bazı Alman siyasilerin koruyucu önlemlerin sonlandırılmasına ilişkin başlattıkları tartışmaların vakitsiz olduğunu belirterek, 'yanıltıcı umutlar uyandırmayı gerektirecek bir durum olmadığını' sözlerine ekledi.

İran'da can kaybı 2.757'ye yükseldi

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde 117 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Böylece toplam ölü sayısının 2 bin 757'ye çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 3 bin 186 artarak 41 bin 495'e ulaştığı bilgisini verdi.

Ölü sayısının 7 bini aştığı İspanya, vaka sayısında Çin'i geçti

İspanya’da koronavirüs vakalarının sayısı, salgının başladığı Çin’i bugün itibarıyla geçti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Pazar günü 78 bin 797 olan vaka sayısının Pazartesi 85 bin 195’e yükseldiği, ölü sayısının da 6 bin 528’den 7 bin 340’a çıktığı duyuruldu.

Çindeki vaka sayısı 82 bin 198.

İspanya, vaka sayısında Çin’i geçen üçüncü ülke oldu. Dünya çapında en fazla vaka 143 bin 55 ile ABD’de.

İkinci sırada ise 97 bin 195 ile İtalya var.

Adalet Bakanı: Cezaevi personeli bugünden itibaren evlerine gönderilmeyecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cezaevlerinde görevli personelin bugünden itibaren evlerine gönderilmeyeceğini açıkladı.

Ankara’da Hakim ve Savcılar Kurulu ve Türkiye Barolar Birliği ile düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Gül, personelin izole edilen yerlerde kalacağını söyledi.

Bakan Gül ayrıca salgınla ilgili son iki haftada 58 ilde 459 kişi hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Türkiye'de bir süredir koronavirüs salgını nedeniyle cezaevlerindeki tutukluların tahliye edilmesine yönelik çağrılar yapılıyordu.

İran aynı gerekçeyle çok sayıda tutukluyu geçici olarak tahliye etmiş, İngiltere'de de bu konu gündeme gelmişti.

Çin'de 20 eyalette son 4 haftada yeni koronavirüs vakası görülmedi

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Çin'de, ana karaya bağlı 31 eyaletin 20'sinde son 4 haftada yurt içi kaynaklı yeni vaka görülmedi.

Ayrıca 6 eyalette de son 2 hafta yurt içi kaynaklı yeni vaka tespit edilmedi.

Umreden dönenlerin karantina süresi 1 hafta uzatıldı

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan döndükten sonra Konya'daki 2 KYK yurduna yerleştirilen ve 14 gün karantina süresi dolanlardan bazılarının dün yapılan 'Kovid-19' testinin pozitif çıkması sonucu Bilim Kurulu kararıyla tahliye işlemi, 1 hafta ertelendi.

Seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edeceklerin kaymakamlılara gitmesine gerek kalmadığını açıkladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Almanya’da vaka sayısı 62 bini geçti

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre Almanya’da bugün kadar koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 62 bin 435’e ulaştı. Ölü sayısı 541.

Almanya’nın kamu sağlığı kurumu, Robert Koch Enstitüsü, iyileşen vakalarla birlikte Pazar akşamı itibarıyla ülkede 57 bin 298 virüslü hasta olduğunu duyurdu. Sadece Pazar günü yapılan testler sonucu 4 bin 751 kişide koronavirüs tespit edildi.

Ülkenin güneyindeki Bavyera eyaleti, en fazla vakanın görüldüğü bölge oldu.

Trump: Ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan'a kadar uzattıklarını açıkladı.

Trump ayrıca önümüzdeki iki hafta içinde koranavirüs nedeniyle gerçekleşen ölümlerin en yüksek seviyeye ulaşmasını beklediklerini söyledi. 

Trump 'ölü sayısı 100 bin civarında tutulabilirse bunun ülke için iyi bir senaryo olacağına' işaret etti ve bunun 'Korkunç bir rakam' olduğunu vurguladı.

Arjantin sokağa çıkma yasağını uzattı

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ülke çapında sokağa çıkma yasağını Nisan ayı ortasına kadar uzattığını açıkladı. Fernandez, ilk etapta Mart ayı sonuna kadar uygulanması planlanan yasağın Paskalya haftasının bitimine kadar yürürlükte kalacağını söyledi.

Japonya seyahat yasağını genişletiyor

Japonya seyahat yasağı getirdiği ülkelerin listesini genişletiyor. Asahi gazetesinin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Japon hükümeti; ABD, Çin, Güney Kore ve birçok Avrupa ülkesinden gelenlerin ülkeye girişini yasakladı. Japonya bazı Güneydoğu Asya ve Afrika ülkelerinden seyahat yasağını da gündemine aldı.

Dün neler yaşanmıştı?

Koronavirüs Günlüğü: Son 24 Saatte Türkiye ve Dünyada Neler Yaşandı?

Popüler İçerikler

Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
Kavak Yelleri Senaristinin Diziyi Neden Bıraktığı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı!
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
YORUMLAR
30.03.2020

Çünkü umreden dönen yakınlarımız karantina sirasinda birbirlerinden uzak durmak yerine koyun sürüsü gibi beraber yaptılar herşeylerini. Allah yakınlarına sabır bunlarada şifa versin.

30.03.2020

Kandırıldım manşetleri yakındır 🤣😂🤣😂🤣😂

30.03.2020

Fevkaladenin fevkinde bir havadis...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ