Belçikalı parlamenter Yeşiller üyesi Petra De Sutter '-Piyasa her şeyi çözer- fikri bir aldatmacadır. Kriz zamanlarında bu tür durumlarla hükümetler yüzleşmeli ve meseleyi bizzat ele almalıdır.' diyor. De Sutter şöyle devam ediyor:
'İlaç gibi bazı sektörlerde tüketicilerin hastalandıkları zaman seçme şansı yok. İçinde bulunduğumuz sistemde ilaçlarını önceliğini piyasa belirliyor. Ancak piyasa bu gündemi ilaçların karlılık oranlarına göre belirliyor. Bu nedenle Avrupa'da bu sistemi yeniden düşünmeli ve değerlendirmeliyiz.'
AB'den ayrılmış olan İngiltere'de de 20 farklı sivil toplum kuruluşu hükümete benzer bir yasa çıkarması için taleplerini iletti.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre şu anda dünyada 62 ayrı araştırma programında Covid-19 aşısının geliştirilmesi için uğraşılıyor.
Son olarak Costa Rica aşının daha hızlı şekilde son aşamaya geçebilmesi için gerekli verileri toplamak adına DSÖ'nün gönüllülerden oluşan bir havuz yaratmasını istedi.
Bunun karşılığında DSÖ 'Covid-19 ile mücadele araçlarına hız verme' adı altında küresel bir proje oluşturdu ve dünyanın her yerinden gönüllülerin katkı sağlamasının önü açıldı.
Covid-19 kapsamında Tüm Dünyaya yardımlarda bulunmuş olan Devletimiz Aşı konusunda da Avrupanın ve ABD nin acımasız sağlık sistemlerinden olumlu anlamda ayrışacak ve vatandaşına aşıyı hemen ulaştıracaktır.
daha ortada aşı yok. çok heyecan yapmışsınız. Aşı çalışması yapmak aşı bulmak değildir. aşı bulacağız diye algı yapılıyor dünya da. bana umut pompalanıyor gibi geldi;) AIDS de virüs 40 yıldır aşısı bulunabildi mi? kolay mı o işler sanıyorsunuz.