Koronavirüs Aşı Randevusu Nereden, Nasıl Alınır? Kimle Koronavirüs Aşısı Yaptırabilir?

Koronavirüs aşılama çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; aşı randevu sayfasının yeni yaş grupları için açıldığını belirtti. Peki, koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? Kimler koronavirüs aşı randevusu alabilir? İşte tüm bilgiler...

Dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yürütülen aşılama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, aşılama sırasının 75 yaş üstündeki vatandaşlara geldiğini bildirdi.

MHRS ÜZERİNDEN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevusu almak için önelikle MHRS adresine girmeniz gerekiyor. Sağ üst kısımda bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıkladığınızda ve T.C kimlik numarası ve şifre ile birlikte aile hekimizini seçip, aşı randevusunu alabilirsiniz.

Eğer aşı önceliğinde değilseniz randevu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekiyor.

MHRS AŞI RANDEVUSU AL

E-Devlet Koronavirüs Aşı Randevusu

e-Devlet üzerinden giriş yapılan e-Nabız üzerinden de aşı randevusu alabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yapacağınız e-Nabız | T.C. Sağlık Bakanlığı adresinden ‘Covid-19 aşı durumu sorgula’ sayfasına tıklayarak randevu alabilirsiniz.

75 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR RANDEVU ALABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 75 yaş üstünde bulunan vatandaşların koronavirüs aşı randevusu almaya başlayacağını duyurdu. Randevusunu alan ancak hastaneye veya aile hekimine gidemeyecek durumda olan 75 yaş üstü vatandaşlar evlerinde aşılanacak.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!