Koronanın Meslek Hastalığı Sayılması Meclis Sağlık Komisyonu'nda

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılmasının gündeme geldiğini aktardı. Sendikadan yapılan açıklamada, 'Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek' ifadeleri kullanıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) meslek hastalığı sayılması önerisinin Meclis Sağlık Komisyonu gündemine geldiğini açıkladı

'Yaptığımız eylemler sonucunda önemli bir adım atıldı'

SES'ten yapılan açıklamada, 'Aylardır iş yerleri önünde yaptığımız eylemler, Mecliste grubu bulunan partilerle görüşmelerimiz, şube/temsilciliklerimizin illerindeki siyasi partileri ziyaretleri, milletvekillerine gönderdikleri mailler, görüşmeleri, hashtag çalışmalarımız neticesinde Covid-19’un meslek hastalığı sayılması yönünde önemli bir adım atıldı' ifadeleri kullanıldı.

'Mücadelemiz devam edecek'

'Meclis Sağlık Komisyonu’nda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı sayılması komisyonda gündeme geldi' denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'Komisyon Başkanı Recep Akdağ, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi. Sağlık alanında örgütlü emek ve meslek örgütleriyle birlikte Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek.'

'Sürecin takipçisi olacağız'

Açıklama, şöyle sonlandırıldı: 'Sağlık Komisyonu’nda onaylanan yasa teklifi bir an önce, geçmiş dönemde yaşamını yitiren ve enfekte olan sağlık emekçileri ile tüm sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan emekçileri kapsayacak şekilde yasalaşması için sürecin takipçisi olacağız.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir👇

Gerekçe Gergin Bir Hava Yaratması: Kapısına 'Koronavirüsten Bahsetmek Yasaktır' Tabelası Asıldı
'Gel-Al' Uygulamasına Geçildi, Taksim'de Restoranların Önü Doldu Taştı
Korona Nedeniyle 135 Kişi Hayatını Kaybetti: Yeni Hasta Sayısı 5 Bin 532

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
22.11.2020

O zaman kargocular, motokurye - paket servis elemanları, kasiyerler, market çalışanları, fırın çalışanları ve hatta çöpçüler için de meslek hastalığı olsun. Adalet sağlıcaksanız tam yapın. Bu ülkede virüse bir tek onlar maruz kalıyor gibi bir tavır oluştu. Saçmalık bu kadarı.

22.11.2020

Sevgili Duru Naz Hanım'a soruyorum; Bu saydığınız meslek gruplarından herhngi biri covid şüphesi olan bir hastanın maskesini çıkarttırıp yanına iyice yaklaşıp boğazından sürüntü almak zorunda mı? Veya covid olduğu bilinen bir hastanın tüm salgıları sekresyonları arasında nese alabilsin diye, gene maskesini çıkarttırıp yanına iyice yaklaşıp entübe etmek zorunda mı? Bu saydığınız meslek gruplarından herhangi birinin normalde "yasal hakkı" olan yıllık izini covid var diye iptal edildi mi ? Veya gene "yasal hakkı" olan aile bütünlüğünü sağlayabilmek için eşinin yanına tayin isteme hakkı covid var diye elinden alındı mı? Meslek hastalığı tanımına lütfen bakın. Ve lütfen doktorlara, hemşirelere ve diğer tüm sağlık çalışanlarına karşı düşmanlığınızdan daha doğrusu "kıskançlığınızdan" vazgeçin lütfen.

TÜM YORUMLARI OKU (5)