Koronadan Daha Çok Korkutuyor: Japonya'da İntihardan Ölenlerin Sayısı Virüsten Ölenlerin 6 Katı...

Japon Sağlık Bakanlığı ülkede büyük uğraşlar sonucu 10 yıldır gerileyen intihar oranının 2020 yıl sonu itibariyle ilk defa tekrar yükselişe geçtiğini açıkladı.

Koronavirüsle savaşta diğer ülkelere kıyasla örnek gösterilen bir performans sergileyen Japonya'da salgın, özellikle kadınlarda ve gençlerde ekonomik zorluk ve ailedeki iş yükünün artmasıyla bağlantılı intiharları tetikleyerek bambaşka bir açıdan yıkıma yol açıyor.

BBC Türkçe'den Ilgın Yorulmaz'ın haberine göre, 2020 yılında 20,919 kişi intihar etti. Aynı dönemde koronavirüsün yol açtığı Kovid -19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise 3,460 kişi.

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahip Japonya G7 ülkelerinin içinde en yüksek intihar oranına sahip.

Asya bölgesinde sadece Güney Kore'nin intihar oranı Japonya'yı geçiyor.

2006'da İntiharı Önleme Temel Kanunu'nun çıkmasından sonra alınan ekonomik önlemler ve akıl sağlığı konusundaki genel bilinçlenme işe yaramış, o zamana dek çoğunluğunu işini kaybeden orta yaş ve üstü Japon erkeklerin oluşturduğu yıllık 30 binin üzerindeki intihar vakaları her geçen yıl azalarak 2019'da 20 binin altına düşmüştü.

Ekonomik durumun bozulması ve yalnızlıkla mücadele edemeyen özellikle kadın ve genç intiharlarındaki artışın Kovid-19 salgını kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz 2020 yılının verilerine göre geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 14 daha fazla kadın intihar etti.

Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, 'Koronavirüs salgını insanları alışılmadık koşullarda yaşamaya itti' derken Japonya'daki cinsiyet uçurumunun ve Japon kadınların karşı karşıya kaldığı sorunların su yüzüne çıktığını, bunun da onları intihara sürüklediğini savundu.

Kamu yayıncısı NHK'in yaptığı bir araştırmaya göre her dört kadından biri geçen yıl Nisan'dan beri işini kaybetme de dahil bir takım ekonomik zorluklar yaşadığını söylüyor.

Japonya'da salgından en büyük darbeyi yarı-zamanlı ve düzensiz çalışanların çoğunu oluşturan kadınların en fazla çalıştığı sektör olan otel ve konaklama sektörü aldı.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
24.01.2021

japonya hep böyle. 2.dünya savaşından sonra amerikanın bilinçli olarak yazdığı eğitim müfredatı ve gönderdiği öğretmenler japonlara sadece emredileni yapmayı empoze etti. sorgulama ve anlam arayışı çok az bu yüzden intiharlar çok fazla.

24.01.2021

Japonya da her zaman emredildiğini yapma yönelimi vardı.

24.01.2021

en önce burdada yanlızlık artmaya başladı köyleri anadoluyu bilmem ama ekonomik olarak japonlarda intihar ediyorsa fantazi yapıyorlardır burayı görseler japon kalmaz

24.01.2021

Bu durum türkiyede ne kadar acaba

TÜM YORUMLARI OKU (10)