Koronavirüs Testi Pozitif Çıkan 22 Yaşındaki Genç Kadın Hastalıkla Savaşmanın Zorluklarını Anlattı!

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüsün yalnızca yaşlı insanlarda görüldüğü konusundaki düşüncelerinizi bir kenara bırakın. Test sonuçları pozitif çıkan 22 yaşındaki genç kadının yaşadıklarını sizler için derledik.

"22 yaşındayım ve COVID-19 testim pozitif çıktı."

Bunu paylaşmak konusunda kararsızdım, fakat özellikle benim yaşımdakileri bilinçlendirmek ve salgın nedeniyle oluşabilecek stresi/anksiyeteyi rahatlatmak için deneyimlerimi paylaşmak istedim.

1. Gün

Hafif kuru bir öksürük ve hafif bir boğaz ağrısı ile başladı. O gece çok yorgundum.

2. Gün

Başımda çok fazla baskı hissettim. Rahatsızlıktan kaçınmak için hafifçe öksürmek zorundaydım. O gece üşümeye başladım ve ateşim vardı. Dikkatimi çeken esas belirti ise gözlerimin fiziksel olarak acıması oldu. Gözlerim hassas ve ağrılıydı. 

"Gözlerimi hareket ettirmek çok rahatsız ediciydi. Biraz araştırma yapınca bunun yalnızca migren olduğunu keşfettim ama hiç azalmadı. Bütün gün uyudum."

3. Gün

Enerji seviyesi çok düşüktü. Yalnızca uyudum ve hala ateşim vardı. O noktada kuru öksürüğüm, migrenim, üşümem ve biraz bulantım vardı. Doktora gittim ve boğaz ağrısı, grip testlerim negatif çıktı. 

"Doktor büyük olasılıkla enfeksiyon kaptığımı söyledi ve bana antibiyotik ile 800 mg ibuprofen verdi. Sürekli su içtim. Vitamin ve probiyotik aldım. O gece hala ateşim vardı."

 

4. Gün

Artık ateşim yoktu ama yeni bir semptom ortaya çıktı: nefes darlığı. Rahatsız ediciydi, sanki göğsümde tuğlalar vardı. İnternette okuduğum bir testi (nefesimi tutup 10'a kadar saydım) yaptım ve herhangi bir şikayetim yoktu.

"Bu noktada ilk başta yapmam gerektiği gibi Koronavirüs testi yaptırmak istedim. Fakat bunun testini yaptırmak oldukça zordu! Karantinada olmaya ve sürekli su içmeye devam ettim!"

5. Gün

Semptomlar: boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı. Aynı doktora yeniden gittim ve test konusunda çok kararlıydım. Doktor bulguların önemsiz olduğunu söyledi ama cevabı hayır değildi! Göğüs röntgeni istediler ve her şey normaldi. 

"Karantinaya devam etmem tavsiye edildi ve sonuçlarımı 5-6 gün içinde alacaktım!"

6. Gün

Antibiyotik ve ibuprofen kullanmaya  devam ettim. 

Semptomlarım: boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı. Enerjim artmaya başlamıştı. 

7. Gün

Belirtiler: Hafif boğaz ağrısı, hafif öksürük, nefes darlığı. Enerji seviyesi yükseliyor. 

8. Gün

Belirtiler: Hafif öksürük, yeniden kendim gibi hissetmeye başlıyorum. Enerji!

9. Gün

Belirtiler: Öksürük biraz daha hafifti, enerjim normal seviyedeydi. 

10. Gün

Belirtiler: Hafif öksürük, mukus, normal enerji. Sonuçlarım: POZİTİF.

"Sosyal izolasyona ve kendime bakmaya devam ediyorum. Bugün kendimi harika ve sağlıklı hissediyorum. Emin olmak için yeniden teste alınacağım. Tabii beni test edecek bir doktor bulabilirsem. Şu ana kadar şansım yaver gitmedi."

 

"Doktorumun bana önerdiği gibi kendimi eve kapatarak izole ediyorum. Vücudumun susuz kalmaması için almam gereken sıvılar bunlar. Vücudun susuz kalmamasının ne kadar önemli olduğunu anlatamam. Su en önemlisi!"

"Herkes bu virüsü nasıl kaptığımı soruyor. Bilmiyorum. Ama Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri dışarı çıktım ve Pazar günü öksürmeye başladım. O günlerden birinde barda bu virüse maruz kaldığımı düşünüyorum. Öyle tahmin ediyorum."

 

"İşte sosyal mesafenin önemi! Bunlar, bu ayın başında oldu."

"Nasıl bir his olduğunu soranlara: Eskiden bundan daha kötü olduğum zamanlar olmuştu. Doktora gittiğimde ağrılarımı 10 üzerinden 4 olarak değerlendirirdim. İlk 3 gün çok zordu."

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre COVID-19 basit semptomlardan, ciddi hastalanmaya ve ölüme kadar ilerleyebiliyor.

Virüse maruz kaldıktan sonra ilk 2-14 gün içerisinde ateş, öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler görülebiliyor. Merkezin yaptığı açıklamaya göre insanlar hastalığın belirtilerini görmeye başladıktan hemen sonra hastaneye gitmeliler.

Özellikle diyabet ve kalp rahatsızlığı olanların hemen doktora başvurmaları gerekmekte. Lütfen yardım istemekten korkmayın!

Bjonda'nın hikayesini okuduktan sonra insanlar neler düşündü peki?

Paylaştığın için teşekkürler. Birilerinin bunu yapmasını bekliyordum böylece hükûmet veya bilim insanlarından ziyade bu durumu yaşayan birilerinin görüşlerini alabiliriz. Daha iyi olacaksın kardeşim. 

"Aralık ayında benim hissettiklerim gibi. Öksürük, boğaz ağrısı, ateş, nefes darlığı. Duraklamadan ve nefes almadan iki metre bile yürüyemiyordum . Yaklaşık 2 hafta sürdü. Hayatımda hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. O zamanlar COVID-19'u duymamıştım daha."

"Çok güçlüsün. Çok şükür iyisin ve başkalarına da yardım etmek için bunları paylaştığın için çok minnettarım. Güçlü kalmaya devam et bebeğim."

"Bu deneyimi başkalarıyla da paylaştığın için teşekkürler. Daha iyi hissettiğin için sevindim. Umarım yakında tamamen iyileşeceksin ve bir sonraki testi yapacal bir doktor bulacaksın."

"COVID-19 testini yaptırmanın bu kadar zor olması beni endişelendiriyor."

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR
20.03.2020

Başları okuduktan sonra anladım ki bunu çok kişi geçiriyor ve ilk günden sonra hastalık ilerleyemiyor bile. Belki geçirdik de haberimiz bile olmadı. Trump haklı bu konuda. Çoğu kişi ciddi rahatsızlık hissedip hastaneye bile gitmiyor herhalde. Bu zamana kadar sağlığına dikkat edenler, ota boka ilaç içmekten uzak duranlar avantajlı olacak. Bir nevi insan ırkında doğal seleksiyon gibi, güçsüz olanlar elenecek herhalde...

20.03.2020

benim de gözüm ağrıyor duruyor iki gündür kendi kendime tribe girdim galiba korktum şimdi burada da görünce

20.03.2020

Benim de.. Hatta iki dk önce migren miyim diye araştırıyordum şimdi karşıma bu çıktı. Doktora gidip gitmemekte kararsızım

20.03.2020

sonuçta bu bir grip türü. sadece diğerlerine göre insanı daha çok zorluyor bunun sebebi de solunuma daha fazla saldırması. genç, direnci yüksek kişiler acı çekerek atlatıyorlar. bu kıza da öyle olmuş. solunumla ilgili zaten sıkıntısı olanlar, bu kadar mücadele edemedikleri için yenik düşüyorlar. önümüzdeki zamanda ilacı çıkarsa erke tanı ile ilaç durumu toparlatır. şunu hatırlatmak isterim, günümüzde hala daha grip ve yüksek ateşten ölenler var. burada insanları paniğe düşüren ise bulaşıcılığının yüksek oluşu ve ilk defa karşımıza çıkması / ilacının olmaması. insanlar bilmedikleri ya da tanımlayamadıkları şeylerden korkar.

20.03.2020

griple alakası yok, kim diyor grip diye ya? Uydurmayın bi

TÜM YORUMLARI OKU (14)