Kastamonu'da ayılar kış uykusuna yatmadı. Kış uykusuna yatmayan ayılar, yeni defnedilen mezarları kazdı. Köylüler, mezarları açıp cenazeleri rahat bırakmayan ayılar konusunda yardım istedi.
Kastamonu'da ayılar kış uykusuna yatmadı. Kış uykusuna yatmayan ayılar, yeni defnedilen mezarları kazdı. Köylüler, mezarları açıp cenazeleri rahat bırakmayan ayılar konusunda yardım istedi.
Bereketli köyünde yaşayan Cahit Ergin, 'Yaklaşık 3-4 ay önce evladımızı burada defnettik. Fakat o vahşi hayvan, ölülerimizi dahi rahat bırakmıyor. Mezarın üstünü tamamen kapatmıştık, toprağın hepsini atamamıştık. Ölülerimize de zarar veriyor. Bizler, buna bir çare ya da çözüm bulamıyoruz. Son 1 yıldır bu olaylar tamamen daha da fazla arttı. 700-800 civarında olan ayı popülasyonunun bin 600'ların üzerine çıktığını söylüyorlar. Bu hayvanlar bizleri abluka altında aldı. Mezarlığımıza bir Fatiha okumaya dahi gidemez olduk. Komşumuza oturmaya da gidemiyoruz. Buna büyüklerimiz bir önlem alsınlar' dedi.
Ergin: 'Birkaç yıl önce hem ilçemizde hem Küre'de hem de çevre ilçelerimizde ayının, cenazelerimizi mezardan çıkartıp götürüp bir yerde yediğini biliyoruz. Bizler de bu yüzden cenazemizi korumaya çalışıyoruz ama bu nasıl yaparız, nasıl önlem alırız bunu bilemiyorum. Ölülerimiz dahi artık toprakta yatamıyor, onları saklayamıyoruz. Büyüklerimizden çözüm istiyoruz. Bizleri korusunlar.'
Ergin, 'Cenazemizi defnederken mezara kireç döküyoruz. Cenazenin kokusunu toprak dışarıya vermesin diye kireç döküyoruz. Jiletli tel seriyoruz. Bunu da ayın cenazeyi mezardan çıkarmasın diye seriyoruz. O tel, ayıya zarar veriyor. Yeterince derin kazamıyor, patisini yırtıyor. Yoksa cenazemizi mezardan çıkartacak. Ondan sonra götürüp, kim bilir nerede parçalayacak' diye konuştu.
Ayılar kışa girmeden evvel aşırı fazla beslenip uyurlar tabi bu normal olan, e haliyle garibim yiyecek bulamayınca uyku da tutmaz oldu sonu böyle olması kaçınılmaz her halükarda suç bizde doğayı katledersek ne olacağıdı?
Onu başına gelen bilir gelmeyen aptal gibi gülüp geçer ayıları vurana ceza veriyor devlet ama benim hayvanimi yediği zaman hiç birşey yapmıyor sanki ayı bizden daha fazla milli ekonomiye katkıda bulunuyor gibi onunlada iş bitmiyor kurt saldılar kurtlar da hayvanları telef ediyor bunları yapanların amacı üzüm yemek mi? Yoksa bağcıyı dövmek mi?? Devlet büyüklerinden biri inşallah tesadüfen okur bu yazılanı geçen gün bir abi nin gözünün altından dislerinekadar olan yangı bıçak gibi kesip parçaladı adamın dişleri görünüyordu eğer ben büyük de olsa küçükte olsa vururum abi benim telef olan hayvanı mı devlet ödemediği gibi ayı beni öldürse hiç ödeyemez Ankara'da oturup popo buyutmekle olmuyor bu işler ayrıca az önce sokak köpekleri keçilerime saldırdı bunun hesabını ve cevabını kim verecek siz ne iş yaparsınız mecliste oturunlar 😡😡😡😡
Taş düşebülü, yol bitebülü, ayı cenazeyi yiyebülü.