'Korkunç Görüntülere Rastlıyoruz': Çatalca ve Silivri Bölgesine Bırakılan Köpekler Açlıktan Birbirini Yiyor İddiası

Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’un diğer ilçelerinden ve başka şehirlerden her gün onlarca köpek, Çatalca ve Silivri bölgesine terk ediliyor.  Bu bölgelere köpek bırakanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de olduğu iddia edilirken, sürüler halinde gezen köpeklerin açlıktan birbirlerini yedikleri aktarıldı.

Hürriyet gazetesinden Ece Çelik'in haberine göre, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği gönüllüsü Erman Paçalı, İstanbul'un her yerinden getirilen köpeklerin Çatalca ve Silivri bölgelerindeki arazilerine bırakıldığını söylüyor. Özellikle kışın buralara bırakılan köpeklerin zorluk çektiğini söyleyen Paçalı, 'Hayvanlar burada açlık ve ölümle savaşıyor, birbirini yiyor. Bunlar adı üzerinde sokak hayvanı. Yerleşime yakın yerlerde hayatta kalabilirler. Ormanda yaşayamazlar. Ağır kış koşullarında korkunç görüntülere rastlıyoruz' diyor.

Bırakanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi de var

Geçen aylarda bölgede köpek bırakmak üzere gelen bir İBB aracını yakaladıklarını anlatan Paçalı, “Salım için geldiklerini söylediler. Köpeklerin çiplerinden hangi bölgeye ait olduklarına bakmak istedik. Ancak bizi görünce köpekleri bırakmaktan vazgeçtiler. Bazen kısırlaştırılmış bazen kısırlaştırılmamış hayvanları bırakıyorlar. Kısırlaştırılmamış hayvanların bırakılması buradaki köpeklerin sayısının daha da artmasına sebep oluyor” dedi.

Öte yandan geçen ay da karton kutular içerisinde 40 yavru köpek bulduklarını anlatan Paçalı, Çatalca ve Silivri Belediyesi’nin ve bölge halkının durumdan çok şikayetçi olduğunu belirtiyor.

"Hayvanların ve halkın can güvenliği tehlikede"

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçelerinin köpekler için sürgün yeri olmasına tepki gösterdiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

'Hem bu hayvanların hem de halkımızın trafikteki can güvenlikleri tehlikeye atılıyor. Belediye olarak ‘hayvan barınağı’ isminin telaffuz edilmesine bile karşı olmakla beraber, bu hayvanlarımızın tedavilerinin yapılacağı bir merkez oluşturma projemiz var. İlçemiz bünyesindeki tüm bu canların tedavileri bu merkezde yapılacaktır. Belediye ve Çatalca olarak bu canlarımıza daha sağlıklı hizmet verebilmemizin önü ancak diğer ilçe ve illerden küpe numaraları ilçemize ait olmayan sokak hayvanlarının ilçemiz sınırlarına atılmaması ile sağlanacaktır. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Biz tüm hayvansever dernekleri ile birlikte çalışmaya ve onlar ile koordine içerisinde olmaya hazırız.'

"500 ekmek bile yetmiyor"

Fırıncılar odasıyla anlaşma yaptıklarını ve bayat ekmekleri buradaki köpekler için topladıklarını belirten Üner, artan sayı nedeniyle topladıkları ekmeklerin yetmediğini şöyle aktardı:

'Maalesef buradaki köpeklerin sayısı sürekli artıyor. 300 ekmek de getirsek 500 ekmek de getirsek yetmiyor. Bu İBB’nin itilaf yöntemi, barınaklarda ve sokaklarda iğneyle uyutamadıkları sokak hayvanlarını ormana atarak ölüme terk ediyorlar.'

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
19.01.2020

Kimse kusura bakmasinda bu tamamen bir hevesle kedi kopek alip sonra onlari disari birakanlarin sucu, belediyelerin yapacagi tek sey mecbur kisirlastirmak ve bir sekilde bu hayvanlara yuva saglamak, bu hayvanlara yazik gunah, bazi denyolar kizlara hava atarim diye kedi kopek aliyor, bazilari hevesten sonuc bu. Bunlar sizlere ya da cocuklariniza eglenece olsun diye bakilacak canlilar degil kendi evlatlariniza gosterdiginiz ozeni gostermek zorundasiniz, hayvan bakmak, beslemek buyuk sorumluluk ister.

19.01.2020

bu ülkede yüzlerde binlerce işyerinin çalışan yemekhanesi var ve kalan yemekler ekmekler hep çöpe atılıyor. şöyle örnek veriyim çalıştığım şirketin yemekhanesine günlük olarak poşet ekmek geliyor bu ekmeklerden hiç kullanılmayanlar özellikle belirtiyorum hiç poşeti dahi açılmayanlar ertesi güne kaldığında atılıyor. Bu döngü her gün devam ediyor. Yemekhaneler bu yemekleri ayırmak için uğraşmıyor çünkü bunun için ekstra personel alması lazım maliyet artıyor yani kendilerince. Ankara'daki hayvan barınaklarına yazdım size ekmek yollayayım diye cevap verme zahmetinde bulunanlar şöyle dedi ; bu yemekler ekmekler hayvanlara zararlı biz kuru mama veriyoruz. Kuru mama bağış hesaplarımız ...... diyerek. Sadece çöpe atılan yemekler bakın kullanılmış yenmiş yarım kalanlar değil hiç el değmemiş yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaşsa bu ülkedeki hiç bir canlı aç kalmaz.

19.01.2020

Tatile çıkarken herşey dahil otelleri seçiyorsunuz ya. İşte o seçimi yaparken "kalan yemekleri barınaklara veriyormusunuz? Bu durumla ilgili belgenizi görebilirmiyim?" diye sorsanız. Ve otel seçini ona göre yapsanız. Çok mutlu oluruz.

20.01.2020

Götünü gezdirme evinde otur? Hayvanları besle o parayla? Hiç bi götü boklu Tatil Beldesi seni memnun etmez uğraşma boşuna paşam :)

TÜM YORUMLARI OKU (25)