Korkulu Rüyamız Haline Gelen Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Bebeksi cilde ulaşmak için uygulayabileceğiniz tüm yöntemlere ulaştık!

UYARI: Alerjik reaksiyona veya cilt yapısına karşı yanlış bir hamle yapmamak için doktorunuza başvurmayı unutmayın!

Siyah noktalar, birçoğumuzun azılı düşmanı hale geldi maalesef...

Her geçen gün artan siyah nokta problemine karşı evde uygulayabileceğiniz çözüm yollarını ise sizler için araştırdık.👇

1. Süt ve bal maskesi:

İlk olarak; ¼ fincan süt, 2 yemek kaşığı bal, pamuk ve çubuklarınızı hazırlayın. Bir kasede sütü ve balı karıştırın. Karışımı, pamuk veya çubuk yardımıyla yüzünüze sürün. Maskeyi 10-15 dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın ve haftada 1-2 kez yapın. Laktik asit içeren süt, cildiniz tarafından kolayca emilir ve ölü hücreleri temizleyip gözeneklerinizi açmaya yardımcı olur. Bal ise cildinizin parlak ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur.

2. Yumurtanın beyazı ve limon suyu:

1 yumurta akı ve 1 çorba kaşığı limon suyunu hazırlayın. Yumurta akı ve suyu karıştırın. Karışımı bir yüz fırçasıyla göz ve kaşlardan kaçınarak yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Maske kururken cildinizin gerildiğini hissedeceksiniz. Ardından soğuk suyla yıkayın ve yüzünüzü nemlendirin Bu uygulamayı haftada birkaç kez yapabilirsiniz. Yumurta akı gözeneklerinizi küçültür, cildinizin temiz ve kusursuz görünmesini sağlar. Limon suyu ise doğal bir beyazlatıcıdır ve cildinizi aydınlatmaya yardımcı olur.

3. Tarçın ve bal:

1 yemek kaşığı toz tarçın ve 3 yemek kaşığı balı hazırlayın. Toz tarçın ve balı, kalın bir macun kıvamı oluşana kadar bir kasede karıştırın. Macunu, siyah nokta bölgelerine uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı iki hafta boyunca iki günde bir yaparak cildinizdeki değişikliği siz de fark edeceksiniz. Tarçın ve bal, akne ve siyah noktaya eğilimli ciltlerin tedavisinde faydalı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Tarçın gözeneklerinizi küçültmeye yardımcı olarak cildinizin temiz ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

4. Nane, limon ve jelatin:

Bir avuç nane yaprağı, 1 çorba kaşığı jelatin tozunu ve 1 çorba kaşığı limon suyunu hazırlayın. Nane yapraklarını biraz suda kaynatıp soğumaya bırakın, ardından naneleri ezin. Bir bardak suyun üçte birini bir cam kapta 15 saniye mikrodalgada ısıtın ve jelatin tozunu ılık suya ekleyin. Nane püresini, limon suyu veya jelatinle karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve tamamen kuruyana kadar bekletin. Ardından dikkatlice soyun ve yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Limon, cildinizi aydınlatan ve tonlayan doğal bir sıkılaştırıcıdır. Nanenin antibakteriyel özellikleri cildi yatıştırmaya ve ölü cilt hücrelerini gidermeye yardımcı olur. Jelatin ise uygulayabileceğiniz kıvamı elde etmenize yardımcı olur.

5. Yeşil çay, salatalık ve jelatin:

1 yemek kaşığı jelatin tozu, 2 yemek kaşığı yeşil çay ve 2 yemek kaşığı salatalık suyunu hazırlayın. Jelatin için cam bir kasede bir bardak suyun üçte birini ekleyerek mikrodalga fırında 15 saniye ısıtın. Yeşil çayı ve salatalık suyunu jelatine ekleyin, ardından karıştırıp yüzünüze uygulayın. Maskeyi soymadan önce 20 dakika bekletin, ardından soğuk suyla yıkayın ve haftada bir kez tekrarlayın. Jelatin, elastik yapısıyla etkili bir soyulma maskesi oluşturur. Salatalık, cildinizi gençleştirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olur. Yeşil çay ise kızarıklığı ve iltihabı azaltan antioksidan etkilere sahiptir.

6. Karbonat ve bal:

2 yemek kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı balı hazırlayın. Bir cam kasede karbonat ve balı karıştırıp yüzünüze uygulayın. Karbonat, cildinize zarar verebileceği için maskeyi maksimum 15 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve bu maskeyi haftada en az bir kez uygulayın. Kabartma tozu, cildinizin pH'ını nötralize ederken ölü deri hücrelerini temizleyen bir maddedir. Bal ise cildinizin taze görünmesine yardımcı olan bir parlatıcı görevi görür. Kabartma tozu sert bir içeriğe sahip olduğu için hassas cilde sahipseniz cildinizi tahriş edebilir.

7. Bentonit kili:

3 yemek kaşığı bentonit kilini ve lavanta yağını hazırlayın. Tüm malzemeleri çok katı veya akıcı olmayan bir macun oluşturana kadar kasede karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve kuruyana kadar bekletin. Pamuklu bir bezi suyla ıslatın ve maskeyi nazikçe çıkarın, ardından yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Bu uygulamayı haftada bir kez yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bentonit kili gözeneklerinizi açar ve siyah noktaları ortadan kaldırır. Ayrıca sivilce izlerinin görünümünü azaltmaya ve kızarıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

8. Yulaf ezmesi, yoğurt ve limon:

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı limon suyunu hazırlayın. Yulaf ezmesini yoğurdun içinde birkaç dakika bekletin ve yumuşamasını bekleyin, ardından limon suyunu ekleyin. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletip soğuk suyla durulayın. Bu uygulamayı haftada iki kez yapın. Yulaf ezmesi cildinizi ölü derilerden arındırır ve siyah noktaların arınmasına yardımcı olur. Yoğurt, cilt temizleyici laktik asit içerirken limon suyu cildi sıkılaştırır.

9. Yeşil çay ve aloe vera:

1 çorba kaşığı aloe vera jeli ve ¼ fincan yeşil çayı hazırlayın. Yeşil çayı demleyin ve soğumasını bekleyin, ardından akıcı bir macun kıvamı için aloe vera jeli ile karıştırın. Karışımı yüzünüze ve soğuk suyla durulamadan önce 20 dakika bekletin. Haftada 1-2 kez kullanın.

10. Portakal suyu ve jelatin:

1/3 su bardağı taze portakal suyu veya posayı ve de 1 çorba kaşığı jelatin tozu hazırlayın. Bir bardak suyun üçte birini 15 saniye mikrodalgada ısıtın ve üzerine jelatin tozu, ardından portakal suyunu ekleyin. Kıvam oluşana kadar karıştırın, ardından kaşlarınıza veya gözlerinize dokunmadan yüzünüze sürün. Maskeyi yaklaşık 15 dakika tamamen kurumaya bırakın, ardından yavaşça soyup soğuk suyla durulayın. Bunu haftada 1-2 kez yapın. Portakal suyu C vitamini ve diğer faydalı antioksidanlarla doludur. Ayrıca portakal suyundaki sitrik asit ölü deri hücrelerini temizler.

Siz en çok hangi maskeden sonuç aldınız? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Uzun Süredir Moda Olan Parlak Makyajları Sevmeyenleri Mutlu Edecek Yeni Bulut Cilt Trendi
Daha Neler Göreceğiz? İstenmeyen Durumlardan Kaytarmak İçin Yorgun ve Hasta Gösteren Makyaj Akımı Yayılıyor
Bir Çılgınlık Yapıp Saçınızı Koyu Renge Boyatmadan Önce Bilmeniz Gereken 12 Şey

Popüler İçerikler

Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
Narin Güran'ın Babası Arif Güran'dan 'Nevzat' Açıklamaları: "Kızıma Para Verip Kendisine Alıştırmış"
YORUMLAR
14.03.2021

Ben o yulaflı maskeyi yerim ama :/

14.03.2021

Gratisde 11tlye yüz burun için bant var müthiş... Yağıyor 10dk sonra cek.. Tüm siyah noktalar cıkıyor

15.03.2021

Linkle.

gerçekten siyah noktalar korkulu rüyanız mı ya dhhdd

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ