Olay 19 Haziran’da Konya’da meydana gelmişti. Sabit Türk, ‘Su saatine bakacağız abla' diyerek kapıyı açtırmış ve talihsiz kadının yüzüne ve vücuduna kimyasal madde atmıştı.
Olay sonrası otomobiliyle kaçan Türk, İzmir'deki birliğine dönerken, Ilgın ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Türk, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama' suçundan tutuklanmıştı.
Deri nakliyle birlikte 4 kez ameliyat olan ve yanık ünitesinde tedavisi devam eden Merve Küçüktekin, hala acı çektiğini belirtti. Eski sağlığına kavuşmak istediğini ifade eden Küçüktekin, 'Vücudumda ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluşmuş. Hala da acı çekmeye devam ediyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum. Çok zor günler geçiriyorum. Hem fiziksel hem de ruhen kötü durumdayım. 4 kez ameliyat geçirdim. 3 kez kazıma işlemi, bir de deri nakli oldum. Psikolojik olarak şu an iyi değilim. Bunu nasıl atlatırım hiç bilmiyorum' dedi.
''Sürekli barışmak istiyordu. Bu nedenden dolayı tehditlerde bulunuyordu. Son dönemlerde bunlar biraz daha arttı. Ölümle tehdit etmeye başladı. Hayatımı mahvedeceğini söyledi. Ben de bunun üzerine olaydan 3 gün öncesinde koruma kararı için başvurdum. Daha sonrasında olay günü işten geldim. Yarım saat sonra biri, ısrarla kapımı çaldı. 'Kim o' diye seslendim. Ses vermedi. Daha sonra tekrar seslendiğimde 'Su saatine bakacağız abla' dedi. Ben de '1 saniye' dedim. Su saatini açtım. Daha sonrasında da kapıyı açtım. Kapıyı açmamla yüzüme sıvıyı fırlatması bir oldu. O anda acı hissettim. Yürüdüm, kollarım yandı. Bir süre sonra çığlık attım ve komşular 112'yi çağırdı' diye konuştu.
Bu tarz saldırılarda kısas şart artık! İçeride iyi veya kötü şartlarda yatması insanı rahatlatmıyor! Öldürdüyse ölsün, yaktıysa yaksın, bıçakladıysa aynı yerden bıçaklansın, cam attıysa cam atılsın varile konulup çimento döktüyse varile konulup çimento dökülsün! Ne çok acılar yaşanmış değil mi! İnsan yazdıkça kanı çekiliyor!
çok tehlikeli bir psikopat. imha edilmeli
Bu amina kodumun derisini yüzüp tuza basican içeri atsan ne olcak iyi halden salarlar zaten pici Kız ne olcak ömür boyu bu travma yüzünden hergün psigolojisi harap olacak Batıyı sevmem ama bu tür suçlar ve benzeri şeylerde acımıyorlar içeri atıp bide beslemezler bizim gibi ya kafasına sıkar ya ömür boyu kalıcı sakatlık veriler amk Gine darlandim 🤦♂️