Korelilerin Koronavirüs İçin Özel Olarak Geliştirdiği Panik Ortamını Minimuma İndiren Sistemi ve Uygulama Süreci

Bunu başarmak aslında zor değil...

Koronavirüsün ülke çapında yayılımını en aza indirmek, vatandaşları kontrol altına almak zor gibi görünse de aslında doğru uygulamalarla bunu başarmak mümkün.

Güney Kore de işini şansa bırakmayıp virüsün yayılımını kontrol altına almak için bir sistem geliştirmiş. Bütün ülkelerin bu sistemi örnek alması gerekiyor.

Bu sistemin nasıl işlediğini de bizlere Twitter hesabından Selen Mecoglu anlattı.

@selenmecoglu

Böyle uygulamaların var olması halkın paniğini de azaltmaya yardımcı olur. Bu sistemi takdir etmek lazım başarılı bir iş gerçekten. Siz neler düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
16.03.2020

Eh bizde o sistem olmadığına göre insanlarin bu kadar telaş yapması normal. Gerçi bizde bir de aşırı rahat kesim var onlar da temkinli insanlarla dalga geçip rehavete kapilmalarini sağlamaya çalışıyor. Temkinli,tedbirli ama sakin olmak lazım. Biraz bilinçli hareket edebilirsek...(Zaten bizde kimse vakalar nerde var bilmiyor)

16.03.2020

Bizdeki sosyal medya bağımlılığı, cahil güruh, ahlaksız esnaf, her habere inanıp doğuştan panik yapma potansiyeli bulunanlara bunun iki katı hizmet versen de değişen bir şey olmaz.

16.03.2020

bizde uygulaması zor hatta şuanki duruma göre mümkün değil maalesef... eğitim ve ahlak düzeyi çok düşük... fırsatçılık hat safhada ... devlet kurumları halkı bilgilendirme konusunda bence şeffaf değil ... yeterli imkanlarımızda yok (test vb...) ... umarım hepimiz vatandaş olarak daha bilinçli hale geliriz ve bu süreci en az hasarla atlatırız

TÜM YORUMLARI OKU (5)