Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerilim savaş boyunca sürmüştür. Birleşmiş Milletler her ne kadar Kore'yi birleştirmeye çalışsa da başarısız oldu. Kuzey Kore'nin baskıları daha da artınca Güney Kore'yi destekleyen Amerika, Birleşmiş Milletlerden yardım istedi. Türkiye, İngiltere, Yeni Zelanda, Belçika, Filipinler, Kanada, Lüksemburg, Yunanistan, Habeşistan, Güney Afrika Birliği, Hollanda, Kolombiya ve Amerika askerlerinden oluşan Birleşmiş Milletler ordusu savaşa katıldı.
Bunun üzerine Kuzey Kore, yenilerek sınır hattının gerisine çekilmeye başladı. Çin ise Tayvan adalarını almak istiyordu. Ancak Amerika ve Kore birleşirse bu amacının engelleyeceğini düşünmekteydi. Bunun üzerine Çin, Kuzey Kore'nin yanında savaşa girdi. Çin Halk Cumhuriyeti her ne kadar Güney Kore ordularını püskürtse de bir süre sonra birbirleri üzerinde üstünlük kuramadılar. 1953 yılında Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore ve Çin arasında Panmunjon antlaşması imzalanarak savaşa son verildi.
Kore Savaşı'nın sonucunda Çin ile Batı bloğu arasında tampon bölge olarak Kuzey Kore kaldı. Bu savaşta Kore büyük yaralar aldı. Amerikalı, Çinli ve Koreli olmak üzere toplamda 3 milyon asker hayatını kaybetti.