Kore Dizilerinin Ülkemizde Adeta Çılgınlık Boyutunda Sevilmesinin 13 Mantıklı Sebebi

Özellikle gençler arasında yükselen Kore trendini anlamakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. Fakat zaman geçtikçe Kore dizileri ve kültürüyle daha da sık karşılaşmaya başlayacaksınız. Zira bu çılgınlık uzun süre daha dineceğe benzemiyor!

İşte bu trendi anlamak ve bu çılgınlığa hak vermek için, Kore dizileriyle ilgili bilmeniz gereken 13 şey...

1. Koreli erkekler ülkemizin kadınları tarafından çok çekici bulunuyor. Gerçekten!

Sakallı, bıyıklı, kıllı, iri yapılı erkekler her ne kadar bizim dizi sektörümüzün arzu nesnesi gibi gözükse de; aslında kadınların büyük bir çoğunluğu da daha zarif görünüşlü erkekleri çekici buluyor. 

Zira bu Koreli temiz yüzlü oğlan çocuklarının kadın hayran kitlesinin ne kadar geniş olduğunu tahmin dahi edemezsiniz!

2. Kore güzellik standartlarının en sert olduğu ülkelerin başında geliyor. Bu da neredeyse mükemmele yakın ve gerçek dışı, animasyonvari karakterler yaratıyor.

Kadınların da, erkeklerin de Kore'de sıkça kusurları kapatmak amaçlı estetik ameliyat olduğu biliniyor. Böylece adeta android, meleksi, hayal ürünü tipler çıkıyor karşımıza. Dizileri izlenmesi daha da zevkli hale getiriyorlar.

3. Kore kültürü aile ve saygı konularında oldukça katı; diziler de bu yönde üretiliyor ve Amerikan dizilerinin "ahlaksızlığına" katlamayan izleyicinin kalbini fethediyor.

Bir Shameless'ı Türk televizyonlarında yayınlamakta ya da annenizle izlemekte çekinirsiniz. Lakin Kore dizileri alakasız bir kültür gibi görünse de aile, saygı gibi değerleri bolca izleyerek sizi kendisine çekecektir.

4. Amerikan dizilerine kıyasla; seks odaklı ilişkiler, bir türlü tutunamayan sadakatsiz aşklar değil, buram buram romantizm var!

Bir karakter arkadaşıyla seks yapıp, sonra onun arkadaşına aşık olup sonra onun babasıyla ilişki yaşamaya başlamaz Kore dizilerinde.

5. Kore dizilerinde sürekli noktalama işareti gibi kullanılan küfürler yok.

Hele hele küfrederek güldürme gibi bir alışkanlık kesinlikle yok.

6. Aşırıya kaçan seks sahneleri ya da cinselliğin komik ve "yarış" gibi gösterilmesi Kore dizilerinde söz konusu bile olamaz.

Çünkü hem kültür, hem de duygu, duygu ve daha çok duygu!

7. O renkler... Sahnelerin hepsi adeta Tumblr'dan fırlamış birer fotoğrafın içinde geçiyormuşçasına yumuşak ve güzel.

Amerikan dizilerinin cırtlak renk cümbüşü içerisinde göz yormuyor, adeta bir manzara izler gibi dizileri izliyorsunuz.

8. Şiddet sahneleri çok, çok az!

İzlerken kan, kesilen kafalar, patlayan organlar görmeyeceğinizden emin olarak temiz temiz gönül rahatlığıyla izlersiniz. Steril diziler, her şeyi kaldıramayan bünyeler için birebir.

9. Dizilerin süresi ideal; tüm hikayeyi 16-20 bölüm içerisinde toparlayıp fazla uzatmadan fakat aceleye de getirmeden güzelce aktarıyorlar.

Saatlerce süren Türk dizileriyle kıyasladığımızda bu özelliğin ne kadar kıymetli olduğunu tekrar anlıyoruz.

10. Batı kültürü zaten dünyayı domine etmiş olduğu için, Batı dizilerinde izlediğimiz karakterler genelde "şaşırtmayan" tarzda giyiniyorlar. Oysa Koreliler...

Tek kelimeyle rengarenk!

Her yerde göremeyeceğiniz kıyafetler ve aksesuarlar Kore dizilerinde her dakika karşınıza çıkıyor.

11. Senaryolarda duygular her zaman ön planda ve karakterler Batı dizilerine oranla daha net...

Örneğin Game of Thrones'daki gibi kimi sevip sevmeyeceğiniz konusunda kararsız kalmak; karakterin iç dünyasını anlamak için sezonlarca beklemek gibi durumlar söz konusu değil.

Renkler bulanık değil, daha belirgin. Bazı şeyler siyah ve beyaz. Bu da zaten yeterince karmaşık olan duygu dünyamızın netleşmesini sağlıyor ve izlerken kendi sorunlarımızı çözüyormuşcasına rahatlama hissi veriyor.

12. Asıl anahtar kelime ise: Şirinlik!

O kadar sade, o kadar doğal bir tatlılığı var ki tüm hikayelerin ve karakterlerin... Bu güzel ve sade anlatım tarzı, aslında basmakalıp sayılabilecek hikayeleri bile 'sıra dışı' gösteriyor.

Artık dünyamızda duygusal olmak, fedakar ve saygılı olmak, çekingen olmak adeta sıra dışı özellikler çünkü!

13. Kore dizileri Kore kültürünü fazlasıyla yansıtıyor. İzledikçe Kore kültürünü öğrenirken, bir taraftan da dizilere fazlasıyla kaptırıyorsunuz.

Yedikleri yemekleri, dinledikleri müzikleri öğrenirken inceden inceye 'aile' hissi seyircinin içine işleniyor. Sonrası ise Kore dizisi fanı olmak. Geçmiş olsun!

Popüler İçerikler

Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
YORUMLAR
29.11.2016

Diriliş izleyen AKP'li, Aşk-ı Memnu izleyen kavat, Kore dizisi izleyen imam-hatipli... Bayılıyoruz insanları sınıflara ayırmaya. Topraklarından Mevlana'yı çıkarmış olan ülkenin insanları, kendileri gibi olmayanı hoş görmeyi öğrenemedi bir türlü.

29.11.2016

Ben Kore Dizilerini çocuksu bulanlara katılmıyorum. Çocuksu konuya sahip olanları izlerseniz, çocuksu bulursunuz elbette. Gidip Sihirli Annem'den başkasını izlemeyene Türk Dizileri de çocuksu gelir. Bu biraz zevkler, renkler meselesi. Gayet de bilim kurgu, tarihi, aksiyon, fantastik, macera türlerine sahip olanları var. Ama tutup koskoca bir sektörü 2 tane anime uyarlaması dizi ile yargılamak da haksızlık. Evet Kore dizisi tercih ediyorum ağırlıklı olarak. Aşağıdaki embesillerin yazdığı gibi 10 yaşında ve İmam Hatipli değilim. 30 yaşında üniversite mezunuyum. (Ki İmam Hatip'te okumanın nesi kötü veya İmam Hatip / Kore ilişkisini de çözemedim ya neyse)

29.11.2016

Kore Dizisi tercih etmemin sebebini de şöyle açıklayayım; Türkler kaka pis, Koreliler muhteşem değil. Yıllar önce izleyecek yeni şeyler arıyordum. Dizilerinin kısa kısa olması hoşuma gitti. Genelde yeni dizilere hemen başlamıyorum, tüm bölümlerinin yüklenmesini bekliyorum, 16-18-20 bölümde mevzu bitip giriyor. İkincisi, yerli dizilerin çoğunun konuları bana hitap etmiyor. Ne yapayım tüm gün belgesel mi izleyeyim? Kore dizilerinde tür seçimi imkanım da oluyor. Ayrıca izlediğim Kore dizilerinde insanlar gerçekçi. Acı çekiyorlar, ağlıyorlar, gülerken içten gülüyorlar. Zaten bu şekilde değilse 1. bölümden sonra onları da izlemiyorum. Sevmiyorum arkadaşım güzellik dayatmalarını, sevmiyorum "yılın seksisi" castıyla sunulan dizileri.

30.11.2016

Valla kim nederse desin bunların renkli dünyasına bir girdiniz mi çıkamıyosunuz. Bazen dizinin o kadar bağımlısı oluyorum ki kısa diye üzülüyorumda. Bence bu kadar kitleye cinsellik, ölüm, korku olmadan ulaşmak büyük bir başarı. Bu masum, tatlı dünyaya iyi ki de girmişim yahu. Yaşasın kore dizileriii

TÜM YORUMLARI OKU (128)