'Köpekleri Salın Ben Kedi Sesi Çıkarayım' Diyen Buse'nin Kurtarılmasında Büyük Rol Oynayan O Köpekler

İzmir'de göçük altında kalan Buse'nin kurtarılmasında büyük rol oynayan K-9 köpekleri Mersin Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte canlı yayındaydılar.

Enkaz altında kalan buse bakan Pakdemir ile telefonda konuştuğu sırada 'Köpekleri Salın Ben Kedi Sesi Çıkarayım' demişti: 👇

İzmir'de Enkaz Altında Kalan Buse ile Bakan Pakdemirli Telefon ile Konuştu: 'Köpekleri Salın Ben de Kedi Sesi Çıkartayım, Beni Bulurlar'

Mersin Büyükşehir Arama Kurtarma Ekipleri ile birlikte bölgede halen çalışmalara devam eden o köpekler...

Enkaz altındaki Buse ile telefonda ilk konuşan Kızılay görevlisi o anları anlatmıştı: 👇

'Köpekleri Salın Ben Kedi Sesi Çıkarayım' Diyen Buse'nin Kurtarılmasında Büyük Rol Oynayan O Köpekler

Popüler İçerikler

Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
31.10.2020

Köpüşlerin hatırına a haber izledim, Allah affetsin.

31.10.2020

Köpekler ahabere katıldılar diye üzgün

31.10.2020

Arama kurtarma köpekleri özel yetiştirilen köpeklerdir ve genellikle iyi arama kurtarma köpeklerinin soylarından seçilirler. Van depreminde İzmir Afad ile beraber Zeyna isimli köpekle çalışmıştık ve EREKSAN apartmanında 19 günlük Azra bebeğin ,annesinin ve anneannesinin yerini tespit ettiğine şahit olmuştum. Kendi canı yansa bile (enkaz üzerinde biz özel botlar giyiyoruz ama onların ayakları korunaksız) aramayı bırakmazlar. 1 arama kurtarma personeline bağlıdırlar, sadece onun sözünü dinlerler. Normal zamanda saklanma oyunu ile eğitilirler ve enkazda oyun arkadaşını ararlar. bulduklarında ödüllerini alırlar. zeyna'nın ödülü çok sevdiği sarı topuydu.

31.10.2020

tatbikatlarımızda biz eğitim enkazlarında saklanır onların bizi bulmasını beklerdik. bebekken eğitimleri başlıyor. 3 ay içinde uygun olup olmadığı anlaşılıyor. eğer arama kurtarmaya uygun köpek değillerse (tüm köpekler akıllıdır ama bazıları enkaza girmeye çekingen olabiliyorlar) genelde afad camiasında güvendikleri hayvanseverlere sahiplendirilir.

TÜM YORUMLARI OKU (13)