Köpeklerde Yeni Bir Koronavirüs Türü Tespit Edildi! İnsanlara Geçmiş Olabilir

Bilim insanları tarafından geçmiş dönem zatürre vakaları üzerinde yapılan araştırmada, çoğunlukla köpeklerde görülen ve insanlara da bulaşabileceği tahmin edilen yeni bir koronavirüs türü tespit edildi.

Bilim insanları tarafından 2017-2018 yılları için yapılan bir araştırmaya göre, zatürre şikayetiyle hastaneye kaldırılan bazı hastalarda köpeklerden bulaştığına inanılan yeni bir koronavirüs türü tespit edildi. 

Clinical Infectious Diseases dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bilim insanları, hayvanlarda görülen koronavirüs türlerinin insan sağlığı üzerinde de tehdit oluşturduğunu belirtti. 

Eğer, bu tür yeni bir patojen olarak doğrulanırsa, insanlarda hastalığa neden olduğu bilinen 8. koronavirüs türü olarak kayıtlara geçecek.

Malezya'nın doğu Sarawak eyaletindeki bir hastanede bulunan 301 zatürre tanılı hastadan alınan nazal sürüntü örneğinin test edildiği araştırmada, çoğunlukla 5 yaşın altındaki hastalardan alınan numunelerin 8'inin 'köpek koronavirüsü' olduğu belirlendi. 

Makalede ayrıca, bulguların virüsün son zamanlarda hayvanlardan insanlara sıçradığını gösterdiği, ancak insanlar arasında bulaşıp bulaşmayacağını belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Ayrıca, virüsün insanları hasta edip edemeyeceğinin belirsiz olduğunu belirterek, hastalığa neden olmadan sadece hastanın solunum yollarında 'taşınmasının' mümkün olduğu ifade edildi.  İnsanlarda hastalığa neden olduğu bilinen 7 koronavirüs türü bulunuyor.

Türkiye'yi Ağlatan Beril Bebekten Güzel Haber
Japonya'da Hızlı Tren Bir Dakika Gecikince Sürücü Hakkında Soruşturma Açıldı

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
21.05.2021

Gelişmiş ğlkelerde bu makaleyi okuyup evladı yerine koyduğu köpeğinden vazgeçen kaç insan vardır bilmiyorum. Ama sizin paylaştığınız bu makaleye bakarak evdeki köpeğinden kedisinden vazgeçecek bir çok insan var bu ülkede!! En azından kaynakça belirtin, makalenin daha uzun yayınına yönlendirin. İlk virüs çıktığında da bir çok cahil insan evinde ki cins hayvanlarını, dışarda yaşayamayacaklarını bile bile ölüme terk etti. !! Yine bu tarz şeylere sebep olacak bir haber yazma biçimi. Bravo!

21.05.2021

şu haberleri ciddiye alan var mı artık? İnsanlar artık bunaldı ,ilk başta komple teorilerine inanmayanlar bile artık bu haberlerin yalan olduğunu biliyor.Şimdi bu saçma haberi görüp evdeki köpeğini sokağa atan binlerce aptal olacak.

21.05.2021

Bu son 1 senedir sokak köpekleriyle içli dışlıyım. Kucaklarım, oynarım, yemek yerken elimi yalar. Hiç korona virüs olmadım.. çevrede benim gibi bir sürü insan var ilgilenen. Onlardan köpeğe köpekten bana geçse geçerdi. Yalan haber, teori üretip cahilleri başımıza çıkartmayın. 1 senedir her gün beraberim hayvanlarla. İnsanlar daha tehlikeli insanlardan uzak durun.

TÜM YORUMLARI OKU (6)