Köpek Balıklarının Midesinden Çıkarılmış 15 Acayip Şey

Köpek balıkları yemek seçmiyor sanırım, ne bulsa yemişler.

1. Kirpi

Bunu yiyen azimli bir köpek balığı olmalı zira boğazına takılabilirdi. Nerden buldun da yedin acaba.

2. Kutup ayısı

Boyu 6 metreye kadar ulaşan, denizlerin en ölümcül yaratıklarından Grönland köpek balığının midesinden bütün olarak bir kutup ayısı çıkarılmışlığı var. Kutup ayısı yenmeden önce ölmüş mü yoksa canlı canlı mı hüpletilmiş bilinmiyor.

3. Top güllesi

1823 yılında balıkçıların yakaladığı köpek balığının midesinden çıkmış. Bildiğin böyle büyük, gemi yıkan güllelerden bunlar. Bunu yiyip nasıl dibe batmamış, nasıl balıkçılara yakalanmış hayret.

4. Zırh

16'ncı yüzyılda yaşayan doğabilimci Guillaume Rondelet rastlamış bu duruma. Zırhın tüm parçaları mevcutmuş. Bir şövalye için talihsiz bir yenilgi olmuş.

5. Kürk ceket

Bizim terbiye edilmiş et yememiz gibi lezzet tatmıştır büyük ihtimal.

6. Araba plakası

Kansas eyaletine ait plaka bile çıkmış bunların arasından. Kansas Amerika'nın ortasında ve denizi yok. Sen kalk oralardan denize git, köpek balığına plakayı -büyük ihtimalle kendini de- kaptır.

7. Dolu boya tenekesi

Yediğin şeyler hep boya be oğlum, kanserojen valla yeme bi daha bunlardan.

8. 16. yüzyıla ait bir madalyon

Portekiz çıkışlı bu madalyon Malezyalı bir ailenin yakaladığı -bebek- köğekbalığının içinden çıkıyor. Bunu görünce tanrının işareti bu diyerek köpek balığını yemekten vazgeçmişler.

9. Ren geyiği

Bırak geyiği hacı demeyin, yemiş valla. Sahne yine Grönland köpek balığının. Suyun içine çok girerek adeta canına susamış ren geyiğini de yutuvermiş.

10. Çiftlik hayvanı

Hadi geyiği anladık bunu nasıl da bulup yedin lan? Büyük ihtimalle gemiyle nakliye edilirken denize düşen ziyafetler bunlar.

11. Yunus

Evet, köpek balığının yunus yemesi pek rastlanmayan bir olay çünkü yunuslar kaçabiliyor, kendini koruyabiliyor.

12. Bir varil dolusu çivi

Allahtan varili ısırmadan yutmuş, yoksa yediği en acı yemek olurdu.

13. Şişelerce şarap

Keyif yapmak köpek balıklarının da hakkı. Fakat bunları yutmuş olsa da ne yazık ki alkole doyamamış, çünkü şişeler açılmamış.

14. Araba tekerleği

Bunu nasıl yediklerini az çok tahmin edebiliyorum, büyük ihtimalle bizim sahillerden okyanuslara giden tekerlekler bunlar.

15. Senegallilerin tamtam davulu

Köpek balıklarının midesinden mızıkadan gitara kadar birçok müzik aleti çıkmış da en ilginci bu 7 kiloluk tamtam davulu. 2000'lerin başında 'ara Senegal'i, sustur tamtam sesini!' diye bir reklam vardı, köpek balığı o numarayı aramış olmalı.

Popüler İçerikler

Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!
Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu