Köpek Saldırıları Gündemdeydi: Erdoğan'dan 'Sokak Hayvanları' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu belirterek belediye başkanlarına çağrı yapan Erdoğan, ''Sahipsiz hayvanlar için ön alın, sıcak, güvenli barınaklar kurun' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam'da 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Gaziantep'te 4 yaşındaki çocuğa pitbull saldırısı haberi gündemdeyken dikkat çeken bir mesaj veren Erdoğan, belediye başkanlarından sahipsiz hayvanlar için önlem almalarını istedi.

'Sahipsiz hayvanlar için ön alın'

Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz.

Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Belediye başkanlarına sesleniyorum, sahipsiz hayvanlar için ön alın, sıcak, güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor.''

Son günlerde basına yansıyan bazı saldırı olayları 👇

Hayati Tehlikesi Sürüyor: Pitbull Cinsi Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 4 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı
Başıboş Gezen Sokak Köpekleri Tarafından Saldırıya Uğrayarak Yaralanan ve Hayatını Kaybeden İnsanlar
Köpekten Korkup Kaçarken Yola Atlayan Kişiye Kamyon Çarptı
Bir Köpek Saldırısı Daha: Küçük Mert'in Yüzüne 60 Dikiş Atıldı

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
23.12.2021

sokak hayvanlarının yeri barınaklar değildir erdoğan sokaklardır. hayatınızda bir kere en iyi barınağa dahi gitseniz ne demek istediğimi anlarsınız. devletin yapması zorunlu olan tek ama tek şey seferberlik halinde KISIRLAŞTIRMA yapmasıdır. Tek ve kesin çözüm budur. Hiç bir besleme ve tedavi yapan insan çamurda, karda, soğukta, sıcakta, dağların başında sürüler halinde yüzlerce hayvanı doyurmaktan gözyaşları içinde onların yakarışlarına kayıtsız kalmaya çalışmaktan memnun değil! hepimiz KISIRLAŞTIRMA istiyoruz. seferberlik halinde KISIRLAŞTIRMA şarttır!!!!

Kesinlikle doğru.

23.12.2021

Sıcak ve güvenli barınaklar mı? Hiç barınak görmedi heralde. Hayvanlar göt kadar kafeslerde açlıktan birbirini yiyo. Bok ve çiş içinde hastalıktan ölüyo. tabiki hiç bi canlının yeri sokaklar olmamalı. Bunun önü ancak soktuğumun gerizekalı insanlarının köpek alıp sonra sıkılıp sokağa atması engellenerek alınabilir. Haralagürelenin yorumuna katılıyorum. ACİLEN KISIRLAŞTIRMA YAPILMALI VE EMBESİL İNSANLARIN HAYVANLARI MAL GİBİ ALIP SOKAĞA ATMASI ENGELLENMELİ!

23.12.2021

çalıştığım sanayi köpek dolu. Ve çoğunluğu öyle köpekler ki evden atıldığı çok belli. Öyle bildiğimiz sokak köpeklerinden değil. 2 tane golden bile vardı burada. Eve alıştırıp sıkılınca sokağa atıyorlar, bu da keşke engellenebilse.

23.12.2021

Arkadaşlar sizler anlayamıyorsunuz sanırım, köpeklere karşı değil kimse veya hayvan düşmanı değil ancak sokaklarda çeteler halinde köpeklerle kimse yüzleşmemeli. Daha önemlisi onlar hayvan ve içgüdüsel olarak hareket ediyor, aç kalırsalar ki kalma ihtimalleri aşırı yüksek insanlar onların gözünde et parçasından öte değiller. Bunu idrak edemiyorsanız lütfen yorum falan yazmayın. Hayvan sevmek ile hindu misali bir canlıyı kutsal olarak kabul etmek çok farklı. Medeni bir ülkede bir hayvan popülasyonu logaritmik olarak artarsa o popülasyon itlaf edilir. Kısırlaştırma itlaf sonrası izlenebilecek bir politika. Ortalama 10 milyon başıboş köpek var bu ülkede sistematik bir yüksek bütçeli bir kısırlaştırma operasyonu bile olsa en az 30 yılda sayı kontrol altına alınabilir. Ve en önemli nokta şu biz insanlar olarak kendimizi ve ailemizi korumakla yükümlüyüz. Tatlı su hayvan severliğini lütfen artık kenara bırakın.

23.12.2021

Şunu atın o küçük kıza saldıran 2 pitpull önüne su yemek sevgi versin :)))

TÜM YORUMLARI OKU (56)