Köpek Sahiplerinin Dikkatine: Sevimli Dostunuzun Dışkısı Sağlığı Hakkında Önemli Bilgiler Veriyor!

Ne yazık ki evcil hayvanlarla sözlü iletişim kurmanın bir yolu hala bulunamadı. Dolayısıyla herhangi bir sorunları olduğunda bizimle paylaşamıyorlar. İçeriğimizde sizler için sadık dostunuz köpeğinizin dışkısıyla ilgili yolunda gitmeyen şeylerin olduğunu gösteren işaretleri derledik.

Her şey bu kadar gelişmişken evcil hayvanlarımızla hala sözlü iletişim kuramıyor olmamız biraz can sıkıcı elbette.

Hal böyle olunca da nasıl olduklarını sorduğumuzda cevapsız kalır ve sağlıkları hakkında fikir edinebilmek için görsel ipuçlarına güvenmek zorunda kalırız.

Dr. Gabrielle Fadl, köpek sahiplerini bu konuda uyararak köpeklerinin dışkılarından yola çıkarak onların ne zaman veterinere götürülmeleri gerektiğini açıkladı.

1. Dışkıda kan görüldüğünde.

Dışkıda kan görülmesi endişe verici olabilir, ancak bu her zaman kötü bir şeyler olduğu anlamına gelmez.Veteriner hekim Dr. Brian Collins, 'Bu durumda birçok farklı sebep olabilir. Stres kana neden olabileceği gibi beslenme düzenindeki bir değişiklik, taş ya da kemik gibi yabancı maddeler yemek, parazitler ya da kanser de kana neden olabilir.' dedi.

"Köpeğiniz yemiyor, içmiyor ve anormal davranıyorsa mutlaka bir veteriner hekime danışın."

'Köpeğin tıbbi geçmişini, varsa kullandığı ilaçları bilirler ve ona göre bir randevu ayarlayıp işin ne kadar acil olduğunu belirleyebilirler.'

2. Koyu hatta siyah renk dışkı söz konusuysa.

Koyu veya katran rengi dışkı üst sindirim sisteminde kan olduğunun bir göstergesi olabilir. Ancak, artrit, ülser, kanser veya yabancı bir cisim yemekten kaynaklanan iltihaplanmalar kullanılan iltihabı baskılayan ilaçlardan da kaynaklanabilir.

Köpeğinizde eğer uyuşukluk, kusma veya yeme içme düzensizlikleri gibi semptomlar yoksa, paniğe gerek yok.

Ama eğer köpeğinizin kakasında 24-48 saatten fazla süren düzensizlikler fark ederseniz veya başka endişe verici semptomlar fark ederseniz, veterineri aramanın tam zamanıdır.

3. Geçmeyen ishal varsa.

x.com

Köpeğiniz özellikle yavruysa ara sıra ishal olması olağan bir durumdur. Ancak kendiliğinden geçmeyen ishal endişe kaynağıdır. veteriner hekim Dr. Brian Collins konuyla alakalı İshal olduğumuzda hemen doktora gitmiyoruz,' dedi. 'Bu süreçte büyük miktarda kan, koyu veya katranlı ishal görülürse, köpek ıkınıyorsa veya evin içinde dışkılıyorsa, hemen veterinere gitmenizi öneririm.' dedi.

4. Dışkılarken zorlanma ya da kabızlık söz konusuysa.

Collins, kabızlığın köpeklerde o kadar yaygın olmadığını, veterinerlerin bunu kedilerde daha sık gördüğünü açıkladı. Dolayısıyla, köpeğinizin ıkındığını fark ederseniz ya da dışkısı ekstra sert veya kuruysa, veterinere başvurabilirsiniz.

5. Dışkıda mukusa rastlanıldıysa.

Mukus, kalın bağırsakta tahrişe eşlik edebilir ve kan gibi başka şeylerle birlikte gelebilir. Collins, 'Mukus, ishal veya kan gibi diğer semptomlarla birleşirse, sorunun gastrointestinal sistemin neresinde olduğunu anlamamıza yardımcı olabilir. Çok endişe verici bir durum değil ancak bir ipucu olabilir.' dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Hayatlarının Sonuna Kadar Tek Eşleriyle Ömürlerine Devam Eden 15 Hayvan
Filmlerden Şiirlere, Romanlardan Tiyatrolara Güzelliği Dillere Destan Kleopatra Gerçekte Nasıl Gözüküyordu?
Mideniz Kaldıramayabilir! Dünyanın Dört Bir Yanından "İğrenç" Yemeklerin Sergilendiği Bir Garip Müze

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı