Köpeğiniz eskisi gibi heyecanlandığı şeylere tepki vermeyebilir. Örneğin misafir geldiğinde kapıya koşması, bir oyuncağını elinize aldığınızda yanınıza gelmesi, tasmasını aldığınızda kapıya koşması gibi.
Köpeğiniz önceden tepki verdiği şeylere tepki vermeyebilir. Örneğin dışarıdan geçen çöp arabasına veya motorbisiklete havlaması, cama koşması gibi.
Ödül mamasına eskisi gibi tepki vermeyebilir veya ödül mamasını kabul etmeyebilir.
Uyku durumunda değişiklikler köpeğinizin depresyona girdiğinin bir işareti olabilir. Örneğin eskisinden daha fazla uyuyor veya genelde uyuduğu zamanlarda uyumuyorsa.
Beslenme düzenindeki değişikliklerde köpeğinizin depresyon işaretlerinden olabilir. Daha fazla yemesi veya yemek yemeyi kesmesi.
Kilo kaybı veya kilo alımı depresyon belirtisi olabilir.
Eski alışkanlıklarını bırakması; örneğin devamlı olarak uyurken yanınıza geliyorsa bunu bırakması gibi.
Endişe ve takıntı içeren davranışlara sahipse. Depresyona giren birçok köpek patilerini veya tırnaklarını dişlemekte veya çiğnemektedir. Bu depresyona giren köpeklerde en çok görülen anksiyeteyle başa çıkma özelliklerden biridir.
Sürekli olarak uyuşukluk veya düşük enerji.
Hayata karşı ilgilerinin kopması.
Sahiplerinin veya diğer insanların onlara seslenmesini takmazlar veya insanlara tepki vermezler.
Sizi gördüğünde saklanması ortalıkta olmaması veya genelde kenarda köşede yatıyor olması.
Yalnız kalmaya çalışması.
Bu belirtilerden sadece birden fazlası köpeğinizde varsa köpeğiniz depresyona girmiş olabilir. Fakat bu belirtiler depresyon hariç bir sağlık probleminin belirtileri de olabileceğinden köpeğinizi anlamaya çalışmalı ve onu iyice inceleyerek bir veteriner hekime götürmeniz gerekmektedir.