Koparmamak Lazımmış: Burun Kıllarımız Aslında Sağlığımızı Kurtarıyor!

Estetik bir görünüm için burun kıllarımız bizi biraz fazla rahatsız ediyor olabilir. Ama sağlığımız açısından aslında onlara muhtacız! Gelin burun kıllarınızı neden koparmamanız gerektiğini masaya yatıralım...

Kaynak

ABD'deki New York Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan Erich Voigt, burun kıllarımızın hayati bir önem taşıdığını ve aslında onları koparmamamız gerektiğini söylüyor.

Bu noktada burun kıllarımızı daha yakından tanımakta fayda var. Aslında iki tip kıl var. İlki koparma ihtiyacı içine girdiğimiz vibrissa, diğeri ise mukusu geriye iten mikroskobik silia.

Ön tarafta duran ve zaman zaman bizi çileden çıkartan vibrissalar burnumuza büyük parçaların kaçmasını engellemek için adeta bekçi görevindeler.

Bu vibrissaları kopartmanız halinde burnunuza nohut büyüklüğünde bir cisim kaçabilir ve bir anda hayatınız tehlikeye dahi girebilir! Yani bir burun kılını koparmanız demek bakterilerin burnunuzdan içeri hücum etmesini kolaylaştırmanız demek!

Şimdi burası çok önemli: Burnumuza kan taşıyan damarlar biraz daha yukarı çıktıklarında beyne kan taşıyan damarlarla birleşiyor.

Yani olası bir kötü senaryoda enfeksiyon beyninize ulaşabilir, menenjit ya da beyin apsesi gibi rahatsızlıklarla 'burun buruna' gelebilirsiniz!

İşte bu yüzden burun kıllarınızı kökünden koparmadan önce bir daha düşünmelisiniz...

İlginizi Çekebilir

İngiltere'de Trafik Neden Soldan Akar?
Kraliyet Ailesi İçin Çalışacak Dadılar Hangi Kriterleri Karşılamak Zorunda?
Saç Ekiminden Sonra Bambaşka Biri Oldu: Eski Futbolcu Adrian Mutu Türk Doktoruna Teşekkür Etti!

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
22.08.2024

Kesip kısaltın ama koparmayın. Yazıda faydası anlatılmış. Ek olarak bir arkadaş çekip koparmış burnunun ucu kıp kırmızı, iltahap yapmış iyileşene kadar dalgamızı geçtik Burnunu her ... yere sokma diye 😁

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ