Konya Valisi'nin 'Öğretmen Gibi Otur' Dediği Kişinin Yerel Bir Gazetede Muhabir Olduğu Ortaya Çıktı

Konya'da Öğretmenler Günü için düzenlenen programa katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın kürsüde konuştuğu sırada bacak bacak üstüne attığı için  'Öğretmen gibi otur' diyerek uyardığı kişinin, yerel gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın, bacak bacak atan kişiye, 'sen öğretmen misin birader, öğretmen gibi otur!' şeklinde sert tepki göstermesi sosyal medyada gündem olmuştu.

"Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu"

Törenin ardından valilik tarafından yapılan araştırmada bacak bacak üstüne atan kişinin, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı.

Vali Toprak, yaptığı yazılı açıklamada,  programda üzücü bir olay yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende, öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir.''

Neler yaşanmıştı?

Konya Valisi'nden Bacak Bacak Üstüne Atan Kişiye Azar: 'Birader, Öğretmen Gibi Otur da Görelim'

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
25.11.2019

Vali efendi kusura bakma o adam kim olursa olsun sizin ona birader demeniz ve o kadar kişi içinde azarlamanız nezaket ile yakından uzaktan ilgisi yok.Hem nezaket bekliyorsunuz hem de siz nezaketsiz davranıyorsunuz.Bu ne iştir?

25.11.2019

Makam odasına gelen bir öğretmen olsa hadi makamına saygısızlığı savundu diyeceğiz de, bildiğin konferans salonu orası.

25.11.2019

öğretmen olsa da fark etmez, tepkisi saçma. orası konferans salonu, makam odası değil.

TÜM YORUMLARI OKU (16)