Konya'da Doktorları Hedef Gösteren İmamın Görev Yeri Değiştirildi

Konya'da öldürülen meslektaşları için grev kararı alan doktorları hedef gösteren imam Ahmet Gür'ün idari izne ayrılarak görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. 

Grev kararı alan hekimleri hedef almıştı

Konya'da verdiği hutbede grev kararı alan doktorları hedef gösteren imam A.G'nin açığa alındığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, imamın infial yaratan sözlerinin ardından olası daha kötü olayların yaşanmaması için idari izne ayrılarak görev yerinin değiştirildiği belirtildi.

Öte Yandan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Konya’ya gönderilen müfettişlerin, pazartesi günü raporlarını tamamlayıp hızlı bir şekilde başkanlığa iletecekleri ve başkanlığın ise aynı hafta içinde soruşturmayı sonuca bağlayacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Soruşturma Başlatıldı: Halkı Grevdeki Doktorlara Karşı Kışkırtan İmam Tepkilerin Odağında

Konya’da bulunan Kayalar Camisi İmamı Ahmet Gür, doktor Ekrem Karakaya'nın Konya'da görevi başında öldürülmesinin ardından grev kararı alan doktorları hedef göstermişti. İmam Gür, hutbede vatandaşlara şöyle seslenmişti:

“Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim.”

Tepkilere neden olan bu sözlerin ardından Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı imam hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
12.07.2022

“Burayı yeterince karıştırdın, git biraz da başka yeri karıştır” deyip görev yerini mi değiştirdiler

Bir yere bilmem ne müdürü olmuştur yüksek maaşla

12.07.2022

Yer değiştirme ne aq. Görevden alacaksın varsa diplomasını yırtacaksın köyüne geri göndereceksin

TÜM YORUMLARI OKU (48)