Konya'da Çöken Binada Son Durum: İki Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde Selçuk Mahallesi Haşmetli Sokak’ta bulunan 4 katlı bina 24 Ocak Cuma akşamı çöktü. Enkaz altında 5 kişiden 3’ü kurtarıldı. Enkazın 15'inci saatinde acı haber geldi. Enkaz altında bulunan iki kişiden birinin cansız bedenine 15'inci saatte ulaşıldı. 17'nci saatte ise ikinci kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 katlı binanın çökmesiyle ilgili sorumluluğu bulunan 4 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Konya’nın Selçuklu ilçesi Selçuk Mahallesi’nde 4 katlı bina 24 Ocak Cuma saat 20.00 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. 14 daire; zemin katında ise 7 dükkan bulunan binada 5 kişi enkaz altında aldı.

Enkazın beşinci saatinde amca-yeğen 24 yaşındaki Muhammed Cedan ve 55 yaşındaki Halid El Cedan, sağ olarak kurtarıldı. 7’nci saatte ise 23 yaşındaki Ahmet Muhammed Cedan kurtarıldı.

İki kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kurtarılan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ahmet Muhammed Cedan, kurtarıldığı an bulunduğu bölgenin sağ tarafında ağabeyi ve yengesinin olduğunu söyledi. Enkazdaki 2 kişiyi arama çalışmaları 15’inci saatte de devam ederken acı haber geldi. 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 17'nci saatte ise ikinci kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

4 şüpheli gözaltına alındı.

Çöken binayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada 4 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi:

'24.01.2025 tarihinde Konya ili Selçuklu ilçesinde 4 katlı bir binanın çökmesi olayı ile ilgili sorumluluğu olduğu iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Uzman bilirkişi heyeti ile birlikte Cumhuriyet savcıları eşliğinde olay yerinde detaylı inceleme ve araştırma işlemleri devam etmektedir. Olay tüm yönleriyle titizlikle incelenmektedir.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Konya’da Zamanla Yarış: Çöken Binanın Enkazından Beşinci Saatte İki Kişi Kurtarıldı
Konya’da 3 Katlı Bina Çöktü: Beş Kişi Enkaz Altında Kaldı
Konya'daki Binanın Çökme Anını Kameralar Saniye Saniye Kaydetti
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
YORUMLAR

Yıllar önceydi AKP'nin en sevildiği dönemler, hani şimdi de derler ya ilk dönemleri çok şahaneydi ülkeyi kalkındırdı diye. Fetoş ile sevgililer o dönemler beraber ıslanıyorlar yağan yağmurda. Okullarda bilimsel öğretim tartışılıyor evrim gereksiz deniliyor bütün okullar imam hatipleştirilmeye çalışıyor. Ben de hararetli bir siyasi tartışmanın içinde ne yapacak bu kadar imamı cami de yok o kadar, ülkenin cenazesini mi kaldıracaklar demişim. Bazen anlık konuşmaların çok ileri görüşlü oluyor. Gassal dizisi ile de zaten ölü yıkamayı da öğrettik diye çok sevindirik olunmuş ve tüm cumhur ittifakı diziye sahip çıkmıştı. Her şey gözünün önünde alenen yapıldı da sen arabeski dozlu acıyı hep sevdin senin de rızan vardı be Türkiye.

25.01.2025

AKP'li cahiller yetmiyor gibi kendini üstün zekalı sanıp boş yapıp dolu konuştuğunu falan mı sanıyorsun

25.01.2025

Felaketler o kadar çok ki hangi birine hesap sormaya kalksak bir diğeri başlayıp onu unutturuyor.Ya gerçekten her konuda beceriksiz bir yönetime sahibiz ya da daha kötüsü işin içinde art niyet var ve bilinçli yapılıyor.

25.01.2025

AKP YE SORALIM YAKINDA ÜFLEMELI IMAR BARISI CALISMASI VARMI ??GÜNCELLEME YAPMIYORSUNUZ INSANLARIN BINASI YIKILIYOR.MALIYE BAKANI COKTAN BIR YOL BULMUSTU AMA SON ZAMANLARDA YAPTIKLARI HERSEY YÜZÜNE GÖZÜNE BULASIYOR HÜKÜMETIN.PARA DA YOK KREDI BIR TEK INGILTEREDEN VAR O DA KABARDI KÖTÜ BIR HAL ALDI.MART NISAN 2025 COK KÖTÜ OLACAK DIYOR EKONOMISTLER BIZIMKISI HALA ENFLASYON DÜSTÜ(LAFTA) DERKEN YÜKSELEN FIYATLARI BILE GÖRMEZDEN GELIYORLAR...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ