Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kadınsız' 8 Mart Videosu Tartışma Yarattı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı video sosyal medyada gündem oldu.

8 Mart videosunda kadınlara hiç yer verilmemesi sosyal medyada eleştirildi. 

Ekşisözlük'te de video için 'Kadinları erkekleri mutlu etmeye yarayan eşya olarak gösteren video' şeklinde yorumlar yapıldı. Videoyu eleştirenler kadar beğenenler de oldu.

Erkeklerin, vefat eden eşlerinin eksikliğini hissettiğini anlattığı video Konya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından da "Kadınlar için en güzel mücevher, değerdir. Kaybetmeden verilen değer ise en güzel hediyedir" notuyla paylaşıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yapılan eleştirilerden öne çıkanlar şöyle 👇

Videoyu eleştirenler kadar beğenenler de oldu 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Ayasofya İmamı Boynukalın'dan 'Kadın Cinayetleri' Açıklaması: 'Sloganik Medya Propagandası'
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla İstifa Etti
Adana'da Dehşete Düşüren Olay! Fuhuş Yapmak İstemeyen Kadının Saçını Kesip Bıçakladılar

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
08.03.2021

Eleştiriler yanlış değil evet ama sırf eleştiri yapacağım diye, anlatılmak istenen bazı alt metinleri kaçırıyorsunuz. Benim burada gördüğüm, kadının erkeğin kölesi olması, eşyası olması değil. Bu videodan benim yaptığım çıkarım; kadınsız bir dünyanın, erkekler için yaşanabilir olmaması. Kadın hayatı, sadece erkek varlığı için değildir, evet. Ancak, kadın hayatını çok çabuk harcayan "erkek"lere karşın, "kadınlar kıymetlidir, değer verin, kıymet bilin" alt metni oluşturulmak istenmiş. Kadın, dokunduğu her şeyi güzelleştirir, hayat verir. Nefes alıp verdiği her yer güzeldir. "Kadın" tek başına güzelliktir. "Kadın" tek başına hayattır.

08.03.2021

Eleştirmek için eleştiriyor onlar.Konya Belediyesi Akp li olunca Akp işte diyip çamur atmaya kalkıyorlar.8 Mart dünya kadınlarınıda siyasete alet etmek bunların amacı.He he diyip gececen

08.03.2021

Bence artniyetli bir video değil . Kötü değil

08.03.2021

Objektif olarak bakmaya çalışıyorum. Videoda anlatılmak istenen şeyin kötü bir amacı olduğunu düşünmüyorum ki belediye başkanının kaybetmeden verilen değer en güzel hediyedir demesi özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında haklı ve güzel bir söz. Yani bence videoyu linçlemeye gerek yok, ama bir eleştiri olarak şahsen ben 8 Mart için kadınları ve kadınların yaşadığı haksızlıkları ele alıp eleştiren bir reklam görmeyi tercih ederdim. İhtiyacımız olan şey kadın ölürse erkek çöker mesajı vermek değil kadının ölmeden önceki haklarını korumak gerektiği mesajını vermek çünkü.

TÜM YORUMLARI OKU (31)