Konut ve Araç Satanlara Denetim Sosyal Medyaya Sıçradı, Büyük Cezalar Yolda

İlan sitelerine yönelik denetimlerden kaçanların, konut ve otomobil satışlarını sosyal medya platformlarına kaydırması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, özellikle Instagram üzerinden usulsüz satış yapanlara 10 bin ile 100 bin lira arasında ceza uygulamayı planlıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın son iki yılda uygulamaya koyduğu tedbirlerle konut ve otomobil piyasasında normalleşme sağlandı; piyasadaki şişirilmiş fiyatlar da düşüşe geçti.

"Onaylanmış" ilan da bu konuda epeyce yol kat ettirdi. Ancak Ticaret Bakanlığı, denetimlerin sosyal medyada da yapılacağını açıkladı.

Bu platformlarda fahiş fiyat, sahte ilan veya usulsüz satış yapanlara 10 bin ila 100 bin lira arasında ceza uygulanacağı bildirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına ilişkin bazı sosyal medya platformlarına yönelik yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirterek, “Şu anda tespit çalışmalarımız sürüyor. Platformlar ya kurallara uyacak ya da uymazlarsa her ilan için 10 bin ila 100 bin TL arası ceza alacaklar” açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

EPDK’dan Kritik Karar: Elektriğe “Gizli Zam Geliyor” İddiası
Asgari Ücrete Yüzde 25 Zam Senaryosuna Mahfi Eğilmez’den Tepki
Gram ve Çeyrek Altın Kaç TL? Altın Alırken Neye Dikkat Etmeli, Nereden Alınmalı?

Popüler İçerikler

Gazeteler Devlet Bahçeli’nin Öcalan Çıkışını Nasıl Gördü?
Alkışlanacak Sahne: Kızılcık Şerbeti, Atatürk'ü Yine Unutmadı!
Terör Saldırısı: Ankara Kazan'da Bulunan TUSAŞ'ta Patlama ve Silah Sesleri!
YORUMLAR
26.10.2024

Kurallar dediği ne acaba? Instagram ilanlarındaki fiyatlar sarı siteden bariz daha düşük, bize yarayacaksa mesele yok

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ