İstanbul'da Konut Kampanyasına Dahil Olmayan Lüks Semtlerde Ev Fiyatlarına Baktık

Orta Gelirliye Konut Kampanyasının açıklandığı gün, bu kesimin ev alamayacağı bölgelere bakalım istedik. Sonuçta mavi ya da beyaz yaka fark etmez, herkes şu an nereden bu kredi limitlerinde ev alabilirim diye Google'larken bazı kesimlerde tuzlar bu nemli kış ortamına rağmen kuru olduğu için 'bize gelmez diyen' kesimlere baktık. İşte orta gelirlinin İstanbul'da ev alamayacağı yerler.

Dedik ya herkes bilgisayar başında kredi hesaplıyor diye. "Yüzde 0,69'dan 1 milyon çeksem bankadan her ay 15 yılda ne öderim?" sorusu bugün Türkiye'nin yeni Google "bunu mu demek istediniz?" kısmı oldu.

Kredi hesaplama sitelerinde 15 yıl vadeyi zor bulursunuz diye biz sizin için o hesaplamayı yaptık.

1 ve 5 milyon TL konut kredisine ne kadar ödersiniz burada var 👇

15 Maddede Yeni Evim Konut Finansmanı: Orta Gelirliye Konut Kampanyasının Detayları ve Aylık Taksitleri

Bir kesim de var "1 milyona ev mi kaldı?" diyen. O kesime de hizmeti ayaklarına getirdik. Gerçi onlar genelde "haute couture" hizmet aldığından kredi hesaplamasından başını kaldırıp böyle de evler varmış diyenler de buyurabilir.

Sana bir ev fiyatları tablosundan baktım aziz İstanbul! Kiraların büyük dert olduğu şehirde ev fiyatlarına da bakınca artışlar metrekare derken, deniz görmeden İstanbul'u yaşamak derdine düşenler büyük ikramiye size çıkmadıysa gelin birlikte hayal kuralım.

İstanbul'un ev fiyatları ve kiraları en yüksek bölgeleri Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş olarak görülürken, semt semt, mahalle mahalle bu sıralamaya dahil olan ilçeler de var. Hepsini gezelim mi? Bu trafikte İstanbul'da bu turu başka yerde bulamazsınız hem de ev sıcaklığında.

İstanbul'da ilk sırada Beykoz varsa Acarlar mahallesinden başlamadan olmaz. Arapçamız da gelişiyor hem nasılsa tüm ilanlar multilingual (çoklu lisanlar) hazırlanmış.

Bu ev 3500 metrekare teras yani penthouse denilenlerden 600 milyon TL değerinde. Normal ev yok mu o da var; 8+2 aynı binada 450 milyon TL'lik bir ev daha var. Büyük ikramiyeyle de alamıyorsunuz ama çılgın manzaraları var. konut kampanyasından kredi alsanız bu eve 15 yıl boyunca ayda 5.248.187 TL ödersiniz.

Beykoz'dan devam edelim Anadolu Hisarı'nda yalı bakalım. En pahalısı 695 milyon TL, bu manzaranın sahibi 440 milyon TL.

700 metrekare, 6+2, Müştemilat, rıhtım, restore edilmiş, 150 metrekare bahçe, 3 katlı, kapalı havuzu var, otopark sorunu yok, 'sakin ol champ' hamam ve sauna da haliyle var.

Beykoz Riva'da da isterseniz 50 milyon TL'ye güzel villalar ya da malikâneler bulunuyor.

Şimdi de karşının Karadeniz sahillerine gidelim. Geldik Sarıyer'e. Bölgede toplamda 4 bin 365 satılık ev ilanı var ve 14'ü 1 milyonun altında kalıyor.

Bu tarafın da yalısı meşhur dediler geldik. Sabah uyanıp, doğdu güneşim deyip, Yıldız Argun gibi kahve içeceğiniz, Bihterle Behlül gibi koruda gezeceğiniz yalılar hem de. Fiyatı mı? 700 milyon ile 2 milyar TL arasında bulabilirsiniz.

Sarıyer'in bir köyleri var. Zekeriyaköy, Uskumruköy, Yeniköy, Demirciköy de fiyatları yüksek bölgeler olurken, içeride İstinye'de el yakıyor.

Beşiktaş deyince aklına Çarşı ve iskele gelenler bu içeriği okumasın, bakiyenizdeki sıfırlar yetmez. 2 milyar 790 milyonluk yalının manzarası sizin neyinize?

Bebek, Ortaköy Levazım gibi bölgelerde oturmak zenginlik göstergesi. Bebek'te 3+1 ev alsanız 115 milyon ediyor. Etiler'de en bilindik ve eski residansta 200 milyona ev bulabilirsiniz.

Karadeniz'den Boğaz'a inmişken sahilden bir de Marmara kıyısına bakalım. Bakırköy'de Ataköy, Florya ve Yeşilköy'de emlakçıyla konuşmak için "yüz milyonlar" dilini biliyor olmalısınız.

Tabi Melek Subaşı gibi 'milyon milyar' şekline dönüşmek de var işin ucunda ama demiz manzaralı residans 150 milyon, Yeşilköy'de tarihi köşk 130 milyon ve Florya'da villa 100 milyon.

Anadolu'nun Marmara kıyısında da Ceddebostan'a gitmeden olmaz. Balıkçı misali şöyle manzaraya bakan bir villa 2 milyon 500 bin olurken, deniz gören evler de 80 ila 150 milyon TL arasında değişiyor.

Şişli Harbiye de bu bölgelerden aşağı kalmayarak rezidanslarıyla ve 100 milyonlarca değeriyle listede yer alıyor.

Büyükçekmece'de Karaağaç, Çekmeköy'de Ömerli, Eyüpsultan Göktürk ve Tuzla Tepeören gibi bölgeler sakin ve müstakil yapılarla yüksek fiyatlarıyla öne çıkıyor.

Üsküdar, Kandilli, Beylerbeyi, Çengelköy yalıları da milyarla konuşuluyor.

Beyoğlu Gümüşsuyu, Zeytinburnu Kazlıçeşme ve Ümraniye Finanskent bölgeleri de kendi hinterland'ında yüksek maddi değer taşıyan evler barındırıyor.

Residans cenneti Ataşehir görece mütevazı ve 40-50 milyon üst limitle ev satılıyor.

Sizin bölgenizde fiyatlar nasıl? Yorumlarda buluşalım. 👇👋

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

İstanbul'da Fiyatlar Arşa Çıktı: Ümraniye'de 3+1 Yerine ABD'nin Her Köşesinden Alınabilecek 11 Ev
İşten Havalimanı, Havalimanından Miami! Ünlü Fenomenin Ev Fiyatları Karşılaştırması Olay Oldu
Gün Geçmiyor ki Ev Fiyatları Bizi Şaşırtmasın! Bali'den 4+1 Havuzlu Villa mı İstanbul'da 3+1 Daire mi?
Konut Kredisi Faizleri Düşerse Ev Fiyatları Ne Olur?

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı