Konuşurken Başlarını Oynatmayan İnsanlara Dikkat! Araştırmalar Bu İnsanların Psikopat Olabileceğini Söylüyor

Hepimiz mutlaka delirmiş ve kana susamış psikopatın baş rol oynadığı bir film izlemişizdir. Ancak filmlerde ve dizilerde çizilen bu psikopat profillerinin gerçekle pek alakası yok. Gerçek hayatta psikopatlar nasıl mı olur? Buyurun detaylara 👇

Araştırmacılar ve bilim insanları yıllardır psikopatların beyninin nasıl işlediğini araştırıyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanları, psikopatların nasıl iletişime geçtiğine dair birçok fikir sahibi oldular. Dr. Robert Hare, psikopat insanların yoğun göz kontağı kurduğunu ve karşısındaki insana deli bakıcılarla baktığını söylüyor.

Normal insanlar rahatsız edici bir şey gördüklerinde göz bebekleri büyür, ancak psikopatlar için durum böyle değil.

Journal of Research in Personality dergisinde yayınlanan araştırma, psikopatların bakışlarına dair ilginç bilgiler sunuyor. Araştırma kapsamında New Mexico'da akıl hastanesinde yatan 507 erkekle görüşmeler yapıldı. Araştırmacılar bu videoya kaydedilen bu görüşmeleri yapay zeka yardımıyla analiz ettiler.

Kişilerarası ilişkilerini, sosyal yetilerini ve yaşam tarzlarını anlamak için araştırmaya katılan 507 hastaya psikopati testi yapıldı ve her görüşme 1-4 saat sürdü.

Testin sonucunda 40 üzerinden 30 puan alanlar psikokopat olarak değerlendirildi. Psikopati testinde psikopat olarak çıkan insanların, görüşme boyunca kafalarını sabit tuttuğu görüldü. Araştırmanın sonucuna göre psikopatlar iletişim kurarken başlarını oynatmıyor.

Bu araştırma sözlü olmayan iletişimin önemine dikkat çekti.

Geçmişte yapılan birçok araştırmada araştırmacılar, kişilerarası iletişime odaklanmıştı ve baş hareketlerinin onaylama, karşı çıkma ve kafa karışıklığı gibi duyguları yansıtmaya yardımcı olduğu kanısına varılmıştı.

Bakışlar ve baş hareketlerine bakarak kişilerin duygusal durumunu ve sosyal yetilerini anlamak mümkün.

Psikopatlarının başlarını oynatmadan durmalarının sebebi ise, beynin temporal lobunda yer alan, motivasyon ve duygusal davranışta önemli rol oynayan amigdaladaki fonksiyon bozukluğu. Amigdaladaki bozukluk psikopati ile ilişkilidir.

Duygusal öğrenme ve davranış düzenlemelerinde önemli rolleri bulununan amigdalada bir hasar olduğunda pozitif veya negatif duyguların düzenlenmesinde sıkıntılar çıkar.

İyi veya kötü bazı duyguları hissedilmek için ve karşı tarafın duygularını anlayabilmek için sağlıklı çalışan bir amigdalaya sahip olmamız gerekir. Psikopatların amigdalalaları hasarlı olduğu için duygusal ve sosyal işleme yapamazlar ve korku duygusu hissetmezler. Rahatsız edici bir görüntüyle karşılaştıklarında göz bebeklerinin büyümemelerinin sebebi de budur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kişilik Testi: Sosyopat mısın Yoksa Psikopat mı?
Soğuk Su ile Duş Alırsanız Vücudunuzda Ne Gibi Değişimler Olur?
Para Her Kapıyı Açar Diyenlerin Fikrini Tamamiyle Değiştirecek Paranın Satın Alamayacağı 15 Şey

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
YORUMLAR
16.04.2022

tr de normal olan yokki,herkez psikopat

Ortalama 1000 saatlik araştırma sonucu 2dk lik özet mi yani ?

17.04.2022

bence psikoloji dunyası için başarılı ve önemli bir çıkarım

Sadece kafa mı

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ