Konuşulmayanları Masaya Yatırıyoruz: İlişki Esnasında Acı Yaşıyorsanız Olası Sebepleri ve Çözümleri

Seksin konuşulmadığı ortam ve kültürlerde, acı dolu ilişkiler hep normalleştirilmiştir. Ancak, acı duyduğunuz hiçbir deneyim normal değildir. İlişki esnasında acı yaşıyorsanız olası sebeplerini, çözümleri ile beraber anlatıyoruz. 👇

1. Vajinanızda yanma ve kaşınma yaşamak. Mantar enfeksiyon kapmış olabilirsiniz.

Aynı zamanda kötü kokulu akıntılarınız da oluyorsa, bu mantar enfeksiyon kaptığınızın bir işareti olabilir. Ancak, lateks alerjisinde de benzer semptomların olabileceğini aklınızda bulundurun.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan ziyade, mantar enfeksiyonu ilişki esnasında ya da oral seks dolayısıyla bulaşabilir. Bunun potansiyel çözümü, doktorunuzun sizlere yazabileceği krem ya da anti-mantar haplardır. Lateks alerjisi olup olmadığından emin olmak için de doktorunuza mutlaka danışın.

2. İlişki esnasında pelviste acı hissetmek.

Pelvik inflamatuvar hastalık, üreme organlarınızın kapabileceği bir rahatsızlıktır. Bunun diğer semptomları kanama, ateşlenme, ve işerken acı duymaktır.

Bunun için potansiyel çözüm ise doktora danışmaktır. pelvik inflamatuvar hastalık ise doktorunuz büyük ihtimalle size uygun bir antibiyotik yazacaktır. Eğer pelvik inflamatuvar hastalık, cinsel yolla bulaştıysa partnerinizin de tedavi görmesi gerekir.

3. Pozisyon değiştirdiğinizde duyduğunuz acı azalıyorsa, partneriniz rahim ağzına değmiş olabilir.

Rahim ağzına vurmak tıbbi olarak zararlı değil, ancak seks kalitesine zarar verir. Eğer bunun belirli bir pozisyonda olduğunu hissediyorsanız, hemen partneriniz rahat hissedene dek pozisyon değiştirin.

4. Vajinanız seks esnasında çok kuru olması.

Bu durum genelde menopoz ile ilişkilendirilir. Ama henüz menopoz olmadıysanız ve hala kuruysanız bunun başka sebepleri olabilir. Vajinal kuruluk veya doğum kontrol haplarının bir yan etkisini yaşıyor olabilirsiniz.

Kayganlaştırıcı aradığınız çözümün ta kendisi. Ama kuruluk, arada bir olan bir şeyden ziyade sürekli olan bir durumsa, doktora danışmakta fayda var.

5. Vajinanın dış kısmında keskin ve yoğun bir acı hissetmek.

Kendinizi aynada bir kontrol edin; acının henüz uzamamış olan tüylerden kaynaklanma ihtimali var. İlişki esnasında bu kısımlara çarpmak bölgede acı ve kaşıntıya sebep olabilir.

Böyle bir durumda batıklarınızı sıkıp çıkarmaya çalışmayın, sadece daha fazla acıya sebep olursunuz. Aşağıyı hep temiz ve kuru tutun.

6. Seks esnasında pelvik zonklama ve kramp hissetmek.

Rahim içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışındaki başka bir bölgede büyümesi sonucunda endometriozis rahatsızlığı ortaya çıkar. 

Acı dolu bir seks deneyiminin yanı sıra, bu rahatsızlık regl  döneminizi olduğundan daha ağrılı, düzensiz ve yoğun kanamalı olarak geçirmenize sebebiyet verir. 

Kadın hastalıkları ve doğum doktoruna yaşadığınız acıdan bahsedin. Endometriozis  için kesin bir tedavi olmasa da, bölgede büyüyen şeyler ameliyat ile alınabiliyor, veya hormonlarınız ve ağrılarınız için ilaç alabiliyorsunuz.

7. Vajinismus problemi yaşıyorsunuz.

Vajinismus, pelvik taban kaslarınızın istemsiz olarak kasılmasıdır. Bu da penetrasyonu imkansız hale getirir. Vajinismus hem mental hem fiziksel sebeplerden kaynaklanır. Bu durum, acı duyma ve yakınlaşma korkusunun beslendiği bir anksiyete de olabilir. 

Vajinismus çoğu zaman psikolojik destekle çözüme kavuşturulur. Doktorunuz size psikoterapi uygulayabilir. Pelvik taban kası terapisi de kaslarınızı çalıştırmanıza yardımcı olabilir.

8. Kronik vulva ağrısı yaşamak.

Vulvaya dokunduğunuzda keskin bir acı hissediyorsanız vulvodini yaşıyor olabilirsiniz. Bu rahatsızlık oturmayı, seksi, egzersizi ve hatta dar pantolon giymeyi dahi acı dolu bir hale getirebiliyor.

Doktorlar da vulvodiniye sebep olan etkilerden tam emin değil. Doktorunuz size ilaç veya fizik terapi önerebilir. Bazen ameliyat da bir seçimdir.

9. İnterstisyel sistit yaşıyor olabilirsiniz.

İnterstisyel sistit, ya da acı dolu mesane sendromu, mesanenizde acılı bir baskı hissettiğiniz kronik bir durumdur. Seks esnasında pelvik acı yaşayabilir ve işeme isteği uyandırır. 

İnterstisyel sistitin bilinen bir tedavisi yok ancak bir süre sonra kendiliğinden geçebilir. Bunun tedavisinde kullanılan metotlar beslenme şeklini değiştirmek, ilaç kullanmak ve pelvic fizik terapisi görmektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

3 Yıldır Bekar Olduğu İçin Cinsel İlişki Oyuncağı Kullanmaya Karar Veren Kadının Sonu Acilde Biten Hikayesi
Kadınların Yakın Arkadaşlarına Bile Sormaya Çekindiği İç Çamaşırlarıyla İlgili Soruları Tek Tek Cevaplıyoruz!
Cinsel İlişkide Neden Ağrı Olur? Ağrı Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Popüler İçerikler

TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı