Konuşma Engelli Taraftara, 'Çirkin ve Kötü Tezahürat'tan Ceza

‘Çirkin ve kötü tezahürat’ gerekçesiyle bir tribündeki taraftarların tamamının Passolig kartlarının bloke edildiği uygulamanın son mağduru, işitme engelli Sivasspor taraftarı İlhan Biçer oldu.

44 yaşındaki işitme ve konuşma engelli İlhan Biçer, TFF 1'inci ligin 16'ıncı haftasında oynanan Sivasspor-Adana Demirspor maçını izledi

Taraftarın kötü ve çirkin tezahüratta bulunması nedeniyle PFDK ceza kapsamında bazı tribünlerin elektronik biletlerini bir sonraki maç için bloke etti.

Bu ceza maraton tribünden izleyen doğuştan işitme ve konuşma engelli İlhan Biçer'i de etkiledi. Sosyal medyada paylaşılan videosunda duyamadığını ve konuşamadığını işaret diliyle anlatan Biçer, engelli kimlik kartını kameraya gösterdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Eleştirelerin hedefinde Passolig vardı: ‘Sesi ayrıştırmak kolay değil’

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, ‘küfür’ gerekçesiyle bir tribündeki taraftarların tamamının kartlarının bloke edilmesi için, “Küfür edenleri tek tek tespit etmeye çalıştığınızda kameralar yakınlaştırabiliyor. Ancak sesi ayrıştırabilmek o kadar kolay değil tabii. Hangisi etti, hangisi etmedi” demişti.

Sosyal medya tepkileri;

fenerbahceliler

RotaBesiktas

selcuktemiz

ToprakCankat97

ertugrulcguzel

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
20.01.2017

Tecavüzcülerin ak lanmaya çalışıldığı, 1 dilim baklava çaldı diye bir çocuğa yıllara hapis cezasının verildiği bir ülkedir Türkiye.

20.01.2017

ülke tam bir tez konusu.

20.01.2017

Böyle hatalar olur, adam gider şikayette bulunur ve passolig özür dileyip blokesini kaldırır. Ama canım ülkemin insanları olayları abartmaya, büyütmeye o kadar hevesli ki sonuç bu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ