Konuşan Mezar Taşı Yapıldı: 'Seri Üretime Geçeceğiz'

Konya'da inşaat işleri yapan 31 yaşındaki Durmuş Ali Çınar, 3 yıl önce hayatını kaybeden kız kardeşinin mezarına konuşabilen mezar taşı yaptı. Güneş enerjisiyle çalışan ve taşın içerisine yerleştirilen bir sistem sayesinde Yasin, Fatiha, İhlas suresi ve ölen kişinin bilgileri dinlenebiliyor. Patent başvurusunda bulunduklarını belirten Çınar, kabul edildiğinde seri üretime geçeceklerini kaydetti.

3 yıl önce vefat eden kardeşi Ayşe Demir'in mezar taşını diğer, taşlardan farklı bir şey yapmak için kolları sıvayan Durmuş Ali Çınar, sesli dua okuyup, ölen kişi hakkında bilgi veren taş yaptı.

Mezar ziyaretlerinde internet aracılığıyla dua okutanları görünce kendisi de farklı bir mezar taşı yapmak istediğini ifade eden Çınar, şunları söyledi:

"Şarj sorunu yok"

''Mermeritten mezar taşı yaparken, farklı bir şey olsun istedim. Enerjisini güneş panelleriyle elde eden, tuşlarıyla kumanda edilerek Fatiha, İhlas suresi ile ölen kişinin özgeçmişini seslendiren mezar taşı yaptım. Merhumun yakını ne isterse taşa onu yükleyebiliriz. Güneş panelleriyle beslendiği için herhangi bir şarj sorunu da yok. 6 saat güneş aldığı zaman 24 saat aralıksız çalışabiliyor. İsteyen hatimde yükleyebilir.'

"Patent başvurumuzu yaptık"

Kardeşinin yaptığı mezar taşı için patent başvurusunu yaptığını belirten Çınar, sesli dua okuyan taşın seri üretimini yapmak istediğini söyledi. Çınar, ''8 ay önce patent başvurumuzu yaptık. Hiçbir sıkıntı yok. Patent geldiği an seri üretime geçeceğiz. Bu mezar taşı sistemine çok yoğun bir talep var. Özellikle diğer illerden yoğun bir talep alıyoruz. Bizi dört gözle bekliyorlar. Mezar taşı çok ilgi çekiyor'' dedi.

"Herkesi bu nedir diye meraklandırıyor"

Kız kardeşinin mezarına yaklaşık 1 hafta önce taşın montajını yaptıklarını hatırlatan Çınar, ''Daha buraya kuralı bir hafta oldu; ancak yakınlarımız gelip telefonla bu durumu çekiyor. Herkesi bu nedir diye meraklandırıyor. Herkesin ortak kanaati güzel olduğu yönünde' diye konuştu.

"Kimsenin yanında hoca getirmesine gerek kalmasın istedik"

Mezarlığı gelip giderken böyle bir sisteme ihtiyaç olduğunu hissettiğini belirten Çınar, 'Mezarlıklarla görüyoruz. İnsanlar ellerinde Kuran-ı kerimlerle, Yasinlerle mezara geliyor. Baktım ki bu bir ihtiyaç. Mezarın başına gelip kuranı açıp okuyorlar veya para verip bir hoca çağırıp ona okutturuyorlar. Dedim ki biz bunları neden mezar taşlarına yüklemeyelim. Kimse yanına ne hoca alsın gelsin ne de Yasin’i ezbere bilmiyorsa uğraşmasın istedik. Hepsini buraya yükledik' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
YORUMLAR
19.03.2019

Seri üretim misiniz nesiniz? Kalben dua edilir. Robotlaşmaya, her yere teknolojiyi sokmaya gerek yok. Hissiyatsız ve gereksiz bir icat.

19.03.2019

şimdi duayı okuduğunda sevabı ben mi alıyorum yoksa robot kardeş mi ? bide eğer ben alıyorsam ve bu sevabı birim başına düşünürsek ben bu cihazlardan kaç tane alırsam cenneti garantilerim. yani onlarıda söyleseydi bu mucit mumin kardeş !

20.03.2019

Arkada bir mezar taşı daha var . Düz taşın üzerine yağlı boya ile Fatma Toptaş yazılmış. İşte bu son model mezar taşı ile o arkadaki mezar taşı arasında hiç bir fark yok. İkisinin altında da bir ölü var. Dolayısıyla mezarı yaparken cami inşaa etseniz bile altında bir ölü olduğu gerçeği değişmeyecek.

TÜM YORUMLARI OKU (53)