Konu Kira Olunca Vicdan Sınıfta Kaldı: Engelli Adam ve Ailesi, Polis Eşliğinde Kapının Önüne Kondu!

Bursa'da oturdukları dairede kira sözleşmesi biten engelli aile, bölgede yükselen kira fiyatları nedeniyle bir anda kendini kapının önünde buldu. Eşyaları ile birlikte sokakta kalan aile fertleri gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük barınma krizlerinden birini yaşıyor. Uçan kira fiyatlarıyla ilgili Bursa'dan gelen bir haber ise yürekleri yaktı. Bursa'da 3 yıldır oturdukları dairede kira sözleşmesi biten engelli aileye, ev sahipleri sözleşmenin yenilenmeyeceğini bildirerek kendilerine başka bir ev bulmalarını söyledi.

Kiracı aile ise hemen bütçesine uygun ev aramaya başladı.

Yüzde 89 engeli bulunan 55 yaşındaki Musa Cin ve rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan eşi Serap Cin 4 bin 200 lira aylık gelirleri olması sebebiyle bütçelerine uygun evi bir türlü bulamadı.

Kendilerine tanınan sürenin dolmasıyla birlikte polis ile eve gelen ev sahibi ise evi tahliye işlemi başlattı. Çaresiz bir şekilde eşyaları kapılarının önüne sıralayan Cin ailesi sokakta kaldı.

Semtteki kiralar çok fazla artınca ev sahibinin sözleşmeyi yenilememe kararı aldığını söyleyen Musa Cin yaşadıklarını şöyle anlattı: 

'1999 yılında felç geçirdim, engelli raporu aldım. Bu evde 3 yıldır oturuyorum. Bin 200 lira kira veriyordum. Sözleşmemiz bitti, yan komşular yabancı uyruklu şahıslara 10 bin liraya kiraya vermiş evlerini. 

Öyle olunca ev sahibi de 'kirayı artırmayacağız' demedi, 'biz oturacağız' dedi. Biz de ev aramaya başladık. Fakat bütçemize uygun ev bulmak zor, bizde bulamadık. Sözleşme bitiminden kısa bir süre sonra ise icra memurları ve polis eşliğinde eve geldiler. Eşyalarımı çıkardılar, ben ve eşim sokakta kaldık. 

Benim aylık gelirim 4 bin 200 lira, ben bu paralara ev ararken kendimi sokakta buldum.” 

Serap Cin ise yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

ORC Araştırmasında Dikkat Çeken Sonuçlar: Ekonomi Düzelir mi?
Otomobil Satışlarında 6 Ay, 6 Bin Kilometre Şartı Uzatıldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadın Muhabire: "Bu Ojeler Ne, Rüyada mıyım?"

Popüler İçerikler

Müge Anlı, Programından Hoşlanmadığını Söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Yanıt Verdi!
Misafirlikte Önüne Koyulan Yemeği Beğenmeyen Twitter Kullanıcısına Tepki Yağdı
Okul Müdürü Cinayeti: Öğrencisi, Araç Sürürken Yaklaşıp Başından Vurdu!
YORUMLAR
27.06.2024

simdi kim haklı burada .Diğerine baksan evet 1000 lira ile 5 parça şey alıyorsun marketten ,bunlar baksan aldıkları engelli maaşı ile 5 parça değil 10 parça şey alıyorsun marketten .Allah böyle hükumeti düşmanıma vermesin.Yemin ederim Türkiye cumhuriyeti tarihinin en iğrenç insanları bize denk geldi

27.06.2024

Burada yorum yapan hanginiz şu enflasyonda 1200 tl kiraya tamam der? Ev sahibi olanın zengin olduğunu fln düşünmekten vazgeçin artık. Asıl konu 4200 tl ile geçinmeye çalışan engelli bir vatandaş? Nasıl 4200? Nasıl? Kendi evi olsa ne olur? Bu maaşla nasıl besleniyorlar, nasıl hayatta kalıyorlar?

Ben söyleyeyim dostum onlar bırak tamam demeyi üzerine hakaret ederler ama burda şov serbest, kimse sorgulamıyor da zaten. Vicdan fetişi yapıyorlar. Devlet yapması gerekeni yapmadığı için oluyor tüm bunlar.

27.06.2024

Ev sahipleri son iki senede zombiye dönüştü resmen yiyip yiyip doymuyorlar . Kaç sene yaşadığın ne kadar düzenli ödediğin ne kadar kibar olduğunun hiç bir önemi yok senden daha çok para veren varsa direk defol.

TÜM YORUMLARI OKU (17)