Konteyner Gemisinin Limana Fazla Yakın Hareket Etmesi Sonucunda Yaşanan Korkunç Kaza

Tayvan'da yaşanan olayda, bir konteyner gemisi limana fazla yakın hareket edince facia yaşandı.

Liman yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kaohsiung Limanı’nın 70. iskelesinde yer alan Tayvan merkezli bir konteyner nakliye şirketi Yang Ming Marine Transport’a ait konteyner alanında, Hong Kong merkezli konteyner nakliye ve lojistik şirketi olan Orient Overseas Container Line’a (OOCL) ait bir yük gemisinin 2 adet vinçe çarptığı kaydedildi.

Çarpma sonucu limandaki birçok konteynerin devrildiğini belirten yetkililer, 2 mühendisin çarpmanın şiddetiyle devrilen vinçlerin enkazı altında mahsur kaldığını, Chang soyadlı 58 yaşındaki bir liman işçisinin ise kolundan yaralandığını ifade etti.

Yetkililer, olay yerinde yürütülen kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında mahsur kalan 33 yaşındaki Lin ve 31 yaşındaki Yang soyadlı mühendislerin kurtarıldığını bildirdi.

Kaynak: Tele1

İşte o anlar:

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
04.06.2021

Yakın manevradan değil.Karşı iskeleye gemi yanaşırken vincin kollarını kaldırmıyorlar, zaten karşı iskele, mesafe kurtarır diye fakat kurtarmıyo, vincin bir kısmı karşı iskeleye yanaşan geminin kırlangıcına çarpıyo.Görüntüdeki gemininse olayla hiç bir alakası yok.

04.06.2021

Benzer bir kaza da Erdemir limanında olmuştu. Geminin adi liparit falandı galiba. Geminin vinçleri iskeledeki vinçlere çarpmıştı. Vinçler devrildi. Operatör içinde kalıp boğulmuştu. Ondan sonra kafaya dank etti. Manevralarda vinçleri kaldırıp, operatör bulundurmamayı. Tabi olan personele oldu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ