'Konstantiniyye' İsimli Eser Tepki Geldi Diye Kaldırıldı!

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in İstanbul'un Ataköy semtinde sergilenen ‘Konstantiniyye', isimli eseri tepkiler üzerine önce brandayla örtüldü, ardından da kaldırıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Güneştekin'in geçen yıl Venedik Bienali'nde sergilenen eseri, Ataköy'deki bir alışveriş merkezinin önüne konuldu.

Ancak bir grubun tepki göstermesi üzerine üzeri brandayla kapatılan eser, daha sonra alandan kaldırıldı.

"Bu ismi nasıl koyarsınız, burası 1453'ten beri İstanbul"

Güneştekin, yaşananları şöyle anlattı: 'Eserimi satın alan iş adamı Nihat Delibalta, ‘İstanbul'u sembolize eden bu eseri herkes görmeli' diyerek A Plus AVM'nin önüne koymak istedi. Perşembe akşamı 50. doğum günümdü. Saat 18.00'de eserin açılışını yaptık. 23.00'te 'Bu ismi nasıl koyarsınız, burası 1453'ten beri İstanbul' diyen öfkeli bir grup AVM'nin önüne gelmiş. Tepkiler artınca Bakırköy belediyesi gece eserin üzerini brandayla kapatmış'.

"Konstantiniyye, Osmanlı'nın bütün dönemlerinde İstanbul'a adını veren isimdi"

Sanatçı, iki gün önce AA'ya yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 'Konstantiniyye, Osmanlı'nın bütün dönemlerinde İstanbul'a adını veren isimdi ve bütün o kültürel katmanları barındıran bir isimdi. ‘Kostantiniyye' de tekrar onu hatırlatmak ve o tarihi katmanlarla yüzleşmemi sağlamak için yaptığım bir eserdi'.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
25.12.2016

İstanbul ismi 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmış cumhuriyetten sonra resmi isim olarak kabul edilmiştir. Ondan önce Türklere göre de buranın adı Konstantiniyye idi. Hem Konstantinapol ayrı Konstantiniyye ayrı isimlerdir. Tamamen cahillik, hem bence Konstantiniyye isminin tınısı daha güzel, iki isim de Yunanca olduğuna göre tartışmaya gerek yok. Ha şu an şehri Konstantiniyye diye çağıran birine ben de laf ederim, fakat bu iki isim de İstanbul'un tarihi. Unutmamak lazım.

25.12.2016

Osmanli diye kendilerini yirtanlarin daha en kücük bilgiden bile habersiz olmalari. Gidin önce tarihinizi ögreninde sonra osmanli torunlariyiz biz diye konusun. Cahillikten ölüceksiniz aq

25.12.2016

Yazik valla ne diyim :/

25.12.2016

İstanbul'un adı 1930'dan beri İstanbul. Osmanlı zamanında Konstantiniyye kullanılmış. Buna tepki verenler bilin bakalım kimin torunu olmakla övünüyor?!

25.12.2016

Dersaadet deniliyordu dostum.

TÜM YORUMLARI OKU (53)